Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 11.10.2018 - 10:48  //  aktualizácia: 11.10.2018 - 11:00  //  zobrazené: 4081

Ivan Sokol priviezol z EVLS Prague bronzovú medailu

Najlepší kulturisti sveta sa stretli v dňoch 28. – 29. septembra na EVLS Prague Showdown, ktorý je najväčším power a fitness festivalom v Európe. Medzi obrovskou konkurenciou z celého sveta sa na pódiu predstavil aj Seničan Ivan Sokol a v silnej konkurencii sa nestratil. Vo svojej kategórii Classic physique do 178 cm získal úžasné tretie miesto a na Slovensko priviezol ako jediný Záhorák bronzovú medailu.

Ivan súťažil vo dvoch kategóriách a ani v kategórii kulturistika mužov do 90 kg sa nestratil, keď skončil na peknom 7. mieste.

Na tejto súťaži sa stretávajú najväčšie hviezdy bodybuildingu. Súťaž je rozdelená na dve časti, kde okrem profesionálov EVLS Prague Pro súťažia aj amatéri na EVLS Prague Amateur.  Na Súťaž EVLS Prague Showdown sa súťaží o zaujímavé finančné ceny, no väčšina pretekárov sa súťaže zúčastňuje predovšetkým preto,  že tu je možné získať profesionálnu kartu a postúpiť medzi profesionálov do IFBB Pro League.  

Bola to najviac nadupaná súťaž, na akej som kedy bol,  úrovňou úplne inde, riadna konkurencia. Išiel som dve kategórie, prvá ma naozaj dosť vyčerpala. Bolo pre mňa trošku utrpenie, pózoval som v hnusných kŕčoch a stavoch, ale užil som si to na jedničku. Za celý súťažný deň som sa posadil raz na minútu, inak nonstop na nohách, ale všetko to stálo za to. Uvedomujem si svoje slabiny a viem, kde treba viac zapracovať, aby to bolo ešte lepšie. Táto súťaž mi dala neskutočne veľa,“ zhodnotil svoje dojmy po súťaži Ivan. 

Obrovskou podporou mu je, v tom čo robí, jeho mama Iveta Juricová.  Tá  je motiváciou pre mnoho nielen senických žien.  Aj vo veku 45 rokov neustále vylepšuje svoju formu, čo v júni tohto roku zúročila na Majstrovstvách Európy v naturálnej kulturistike v talianskom Rimini, odkiaľ priviezla krásne 1. a 3. miesto.  Ako sama hovorí: „Vek je len číslo. Cesta na vrchol je však tvrdá, neskutočne náročná. Chce to odriekanie, drinu, siahnuť si mnoho krát až na samé dno.  No koľko do toho dáte - toľko sa Vám vráti. Na tejto súťaži sa stretli najlepší z najlepších. Šla som sem s malým srdiečkom, no s nádejou postúpiť aspoň do finále. Vyhrala som, a to  hlavne sama nad sebou.“ Mimo prípravy na súťaže sa Iveta venuje svojim zverenkyniam vo Fitness Power OC Branč. Mnohým ženám pomáha zmeniť postavy, čo by však bez zmeny ich myslenia a celkovo životného štýlu nešlo, čím mnohým vlastne zmenila celý život.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!