Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 19.09.2018 - 09:30  //  aktualizácia: 19.09.2018 - 09:37  //  zobrazené: 2846

Leto v Plaveckom klube Záhorák

Posledné júnové dni sú po všetkých koncoročných písomkách a skúšaniach pre všetky deti tie najočakávanejšie. Inak tomu nie je ani v prípade detí z PK Záhorák, ale s jedným malým rozdielom. Okrem školy si museli prázdniny „vyplávať“, a to účasťou na majstrovstvách Slovenska, na ktoré sa kvalifikovali všetci kluboví plavci. S medailami na krku odchádzali na prázdniny súrodenci Vašíčkových. Obaja s odstupom dvoch týždňov získali v Košiciach medaily a titul vicemajstrov.  Karin získala 2 bronzové medaily v disciplíne 400 a 800 m voľný spôsob, jej brat Matúš striebro v disciplíne 1500 m voľný spôsob a v disciplíne 400 m polohový pretek bronz.

30. júna sa konal už tradičný 2. ročník klubového varenia gulášu. Je to deň, kedy si všetci plavci spolu so svojimi rodičmi a trénermi užijú slnečný deň plný športových aktivít, dobrého jedla a ešte lepšej nálady. Tento rok bol 30. jún nielen o guláši, ale bol oslavou majstrovského výkonu Adama Pipíšku, ktorý sa stal s časom 1:14:13,37 Majstrom Slovenska v diaľkovom plávaní na otvorenej vode. 

29. júla 2018 sa všetci plavci vrátane rodičov a trénera Stanislava Mihalku stretli vo Vysokých Tatrách, kde zahájili týždňové sústredenie. Týždeň bol plný športových aktivít a vysokohorských túr. Tu si plavci pripísali k svojím plaveckým rekordom aj tie vysokohorské. Zdolali Jahňací aj Kôprovský štít, Téryho chatu aj Priečne sedlo. Večer si dopriali relax v saune, bazéne, či v posilňovni. Hrali futbal, squash, basketbal, stolný tenis, či bowling. Navštívili Triklandiu, aj zábavný park. Vyskúšali ako sa „lyžuje“ v Tatranskej Lomnici na motokárach. Bol to zážitkový týždeň zdolávania samých seba.

Tatry rozbehli tréningový kolotoč. V auguste päť dní v týždni v skorých ranných hodinách začínala dvojhodinovka v bazéne, ktorou sa odštartovala nová plavecká sezóna. Plavecká verejnosť zahájila sezónu tradične 1. septembra v Štúrove vo Vadaši, kde sa konal 40. ročník štúrovských stoviek. . Sviatočná sobota si pripravila pekný slnečný deň s občasnými búrkami, ale aj pekné výkony zverencov  Stanislava Mihalku a Bernarda Vacu. V Štúrove sa zadarilo Hanke Hrúzovej, ktorá si domov odniesla bronz za tretie miesto v disciplíne 100 m znak. Samuel Žúrek bodoval až dvakrát. Získal dve bronzové medaily za znak a motýlik. Michal Serdahely sa prebojoval výkonom v disciplíne 100 m prsia do finále pretekov, kde nakoniec obsadil 8. miesto.

Ešte jedno netradičné obhliadnutie za letom. 26. augusta sa Adam Pipíška a Michal Serdahely zúčastnili triatlonu v Skalických horách. Rodičia a tréner Bernard Vaca ich nielen podporili veľkým pokrikom a fandením, ale aj samotnou účasťou na triatlone v družstve TATKOVIA a ÚČASTNÍCI ZÁJAZDU.  Aj napriek zlému počasiu sa všetci výborne zabavili. O to viac, že zábava mala príchuť víťazstva Adama, ktorý sa stal víťazom vo svojej kategórii jednotlivcov a Michal sa postavil na strieborný stupeň pre víťazov v kategórii družstiev.

Takto prežívajú leto plavci. Každý, kto má odhodlanie sa pridať, je vítaný. Stačí málo, iba chuť makať a odmenou je dobrá partia, veľa srandy a množstvo zážitkov. Toto všetko je možné vďaka odhodlaniu samotných plavcov, ich rodičov a trénerov – Stanislav Mihalku a Bernarda Vacu. Ďalej je to finančná podpora zo strany mesta a Nadácie Tatra banky. Aj vďaka nim bolo možné zorganizovať sústredenie v Tatrách a zakúpiť nové tréningové pomôcky.

Ak by sa chcel niekto presvedčiť na vlastné oči, stačí málo. Treba sa prísť pozrieť na plaváreň od pondelka do soboty podľa rozpisu, alebo zavolať na tel. číslo 0905/618 854 alebo 0910/801 374.

 

Ing. Adriána Bíliková

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!