Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 19.10.2018 - 10:00  //  aktualizácia: 19.10.2018 - 10:06  //  zobrazené: 3060

Medailové hody plavcov z PK Záhorák v Nových Zámkoch

V dňoch 13. - 14. októbra 2018 sa v Nových Zámkoch konali Jesenné majstrovstvá Západoslovenskej oblasti (ZSO).  Z Nových Zámkov klub priviezol spoločne 42 medailí, čím získal celkovo šieste miesto spomedzi 19 klubov.  11 zlatých, 15 strieborných a 16 bronzových medailí, to je hodové menu, ktoré spoločne svojim trénerom Bernardovi Vacovi a Stanislavovi Mihalkovi pripravilo 9 plavcov.

Štyri tituly majsterky ZSO získala v Nových Zámkoch Lucia Serdahelyová, ktorá vyplávala prvenstvo v disciplíne 200 m voľný spôsob a polohové preteky, ďalej 100 m prsia a 400 m polohové preteky.

Trojnásobným majstrom ZSO sa stal Matúš Vašíček v 200 metrových disciplínach – voľný spôsob, motýlik a polohové preteky.

Hana Hrúzová nenašla premožiteľku v znakových disciplínach 200 a 50 m, preto jej právom patrí titul majsterky ZSO a dve zlaté medaile.

Po jednom zlatom kove získali aj najmladšia a najstaršia nežnejšia účastníčka výpravy, a to Karin Vašíčková za 200 m polohové preteky a Tamara Pastuchová za 100 m polohové preteky.

Medzi úspešných určite patria aj Žofia Žúrková, ktorá si prevzala 4-krát striebro a 3-krát bronz.

Ďalej tu máme mužskú časť klubu. Michal Serdahely si vyplával 3 bronzové a najstarší člen klubu Adam Pipíška 2 strieborné a jednu bronzovú medailu.

Majstri k svojím zlatým titulom pridali ďalšie kovy. Lucia Serdahelyová 3 strieborné a 3 bronzové, Matúš Vašíček 3 strieborné a 2 bronzové. Hana Hrúzová priviezla spolu so zlatom jedno striebro a 2 krát bronz. Najmladšia Kajka Vašíčková obohatila zbierku medailí o dve striebra a jeden bronz. Naopak najstaršia z dievčat Tamara Pastuchová k zlatu pridala bronzovú medailu zo 400 m polohovky.

Jedinou bez medaily ostala Aneta Bíliková, ktorej sa v disciplíne 200 m znak ušla nepopulárna zemiaková medaila. Ale aj tak je jej výkon hodný obdivu, nakoľko jediná z klubu vyplávala vo všetkých disciplínach osobný rekord a ten je veľakrát cennejší ako samotný kov. Vo všetkých 10-tich disciplínach prekonala samú seba, čo určite neuniklo pozornosti trénerov.

A na záver hodový dezert v podobe dvoch mien v zozname Útvaru talentovanej mládeže SPF plávania. Miestenku medzi najlepších plavcov Slovenska získala Lucia Serdahelyová a Matúš Vašíček, čím obhájili účasť v útvare talentovanej mládeže z roku 2017.

Všetkým medailistom gratulujeme. Ich výkony sú o to viac cenné, nakoľko prišli po 5-týždňovej odstávke plavárne. Nebolo ľahké dobehnúť zameškané. Dvojfázové tréningy priniesli svoju úrodu a medailové hody plné rekordov.

 

Ing. Adriána Bíliková

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!