Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 29.12.2007 - 15:27  //  aktualizácia: 29.12.2007 - 15:27  //  zobrazené: 1043

O trendoch prevencie O trendoch prevencie

Záhorská knižnica v spolupráci s Mestom Senica, Obvodným úradom, OR Policajného zboru, Pedagogicko-psychologickou poradňou, Záhorským osvetovým strediskom a Združením miest a obcí záhorskej oblasti pripravili na štvrtok 29. novembra o 8.30 hod. 11. ročník odborného seminára Chráňme sa pred drogovým nebezpečenstvom, ktorý sa bude konať vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Senici.

Cieľom seminára je vyhodnotiť, koordinovať a rozvíjať prácu subjektov pôsobiacich v oblasti prevencie drogových závislostí v rámci komplexného prístupu k danej problematike. Základnou myšlienkou seminára v tomto ročníku je pokračovať v dlhodobej práci s deťmi, mládežou a rodičmi. Rodina sa stáva primárnym prostredím pre prevenciu, mala by byť pripravená na riešenie a zvládanie problémov súvisiacich s drogami a vzhľadom na súčasný trend i negatívneho vývoja v oblasti nelátkových závislostí (počítače, hracie automaty, nakupovanie apod.). Semináru predchádzali workshopy s rodičmi, s pedagogickými zamestnancami a starostami obcí.

Zámerom projektu je v kontexte predchádzajúcich ročníkov a prehlbujúceho sa záujmu účastníkov prezentovať projekty a trendy zamerané na prevenciu, zvýšiť informovanosť odborníkov pôsobiacich v oblasti školstva a výchovných zariadení, zapojiť širokú verejnosť a samosprávu, rozšíriť okruh ich informovanosti o tejto problematike. V programe seminára vystúpia Mgr. Miroslav Jablonický z Generálneho sekretariátu ministrov pre drogové závislosti a kontrolu drog  Úradu vlády SR a PhDr. Mária Bratská, CSc. z Katedry psychológie Filozofickej fakulty UK Bratislava.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!