Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 30.04.2008 - 10:47  //  aktualizácia: 30.04.2008 - 10:47  //  zobrazené: 1139

Otvorenie závodu Noble v priemyselnej zóne

V piatok 25. apríla 2008 otvorila v areáli priemyselnej zóny svoju najmladšiu výrobnú prevádzku spoločnosť Noble International Ltd, ktorá patrí medzi elitu svetových výrobcov produkujúcich zvárané výlisky používané pri výrobe automobilov. Senickú prevádzku otvorili za prítomnosti primátora mesta Ľubomíra Parízka výkonný prezident firmy Tom Saeli, prezident pre Európu a Áziu Dirk Vandenberghe a riaditeľ Noble INTL Senica Ali Ihsan Koruk.



Noble INTL Senica predstavuje prvú investíciu tejto spoločnosti vo východnej Európe. Na Slovensku je to zatiaľ prvá firma, ktorá využíva špičkovú technológiu laserovej linky na zváranie tenkých plechov pre automobilový priemysel. Tie sa používajú na zníženie váhy automobilov a zvýšenie bezpečnosti vďaka väčšej odolnosti voči nárazu.

Spoločnosť Noble má celkovo 24 prevádzok v 12 krajinách sveta, v ktorých pracuje približne 3000 ľudí. Senická prevádzka zamestnáva momentálne 23 pracovníkov, no do konca roka by ich malo byť 30-35, keďže od októbra 2008 zavedú v senickom závode výrobu na ďalších dvoch linkách. Po ich zavedení sa zvýši ročná výroba zo 600 000 kusov profilov o ďalších 150 tisíc kusov. Klientmi senickej spoločnosti sú také firmy ako PSA Trnava, PSA Francúzsko, Volkswagen Slovakia, Suzuki, Tower Malacky a ďalšie.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!