Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.08.2013 - 05:59  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 22:47  //  zobrazené: 319

Potreby pre zariadenia sociálnych služieb

PIC00013V piatok 9. augusta prišiel do Senice kamión zo Švajčiarska, ktorý priviezol náklad pre zariadenia sociálnych služieb.  Je to v tomto roku už druhá zásielka od rádu Maltézskych rytierov zo švajčiarskeho kantonu Freiburg.



Sedemčlenná skupina rádu Maltézskych rytierov na čele s Guidom Stöklim bola na návšteve v Senici 20. júna a navštívili Zariadenie sociálnych služieb, n.o. a denný stacionár Svetluška v Kunove, kde je umiestnený a využívaný materiál, ktorý k nám zo Švajčiarska prišiel vo februári t.r.  Predstavitelia rádu Maltézskych rytierov vtedy konštatovali, že sú príjemne prekvapení využitím poskytnutého materiálu, ktorý slúži pre zlepšenie a skvalitnenie starostlivosti o klientov v týchto zariadeniach. „Bude nám potešením pomáhať Senici aj v budúcnosti,“ povedal v júni Guido Stökli.

Zariadenie sociálnych služieb, n.o. dostalo elektrické polohovateľné postele, kancelárske skrinky, stoličky a počítače. Svetluška a jej klienti sa tešia zo  stoličiek, stolov do dielne, kancelárskeho nábytku  a najmä z hudobného nástroja, ktorý si želali – dostali želané klávesy.

„Z dodaného materiálu doplníme naše zariadenie a povymieňame starý nábytok. Keďže kapacitu  zariadenia od 1. januára 2014 rozširujeme,  zužitkujeme všetko, čo sme dostali. Je to pre nás veľká  pomoc,“ povedala riaditeľka Zariadenia sociálnych  služieb, n.o. Senica Elena  Valášková.

Viera Barošková

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!