Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.07.2024 - 12:57  //  aktualizácia: 15.07.2024 - 13:23  //  zobrazené: 239

Prichádza vysokorýchlostný internet pre všetkých

Memorandum o porozumení a vzájomnej spolupráci dnes podpísali zástupcovia oboch strán: primátor mesta Senica Martin Džačovský a technický riaditeľ Západoslovenskej distribučnej, a.s. (ZSD) Miloš Nagy.
 

Cieľom memoranda je zlepšenie infraštruktúry a prístupu k širokopásmovému internetu pre obyvateľov mesta Senica prostredníctvom výstavby optickej siete. Spoločnosť ZSD zabezpečí zhotovenie optickej siete, ktorá bude využívaná nielen na modernizáciu distribučnej sústavy, ale aj na poskytovanie vysokorýchlostných elektronických služieb. Zároveň dobuduje optickú sieť aj v lokalitách bez pokrytia optickým internetom, ako sú mestské časti Čáčov, Košútovec, Dolné Suroviny, Horné Suroviny a Brestové.
 

„Súhlas pri posudzovaní výstavby optickej siete sme podmienili tým, aby ZSD novovybudovanú optickú infraštruktúru poskytla vo forme otvorenej siete aj pre ostatných providerov alebo poskytovateľov elektronických komunikačných služieb, ktorí prejavia záujem pripojiť sa do siete. Ceníme si profesionálny a korektný prístup nášho partnera,“ reaguje primátor Senice Martin Džačovský.
 

Miloš Nagy, technický riaditeľ ZSD, uviedol: „Sme radi, že môžeme spolupracovať s mestom Senica na tomto projekte, ktorý prinesie moderné riešenia a zlepší dostupnosť širokopásmového internetu. Niektoré práce budú zahŕňať vzdušnú inštaláciu, iné budú výkopové. Prosíme občanov o trpezlivosť počas týchto aktivít, pretože naším cieľom je nielen modernizovať distribučnú sústavu, ale aj podporiť digitalizáciu a rozvoj infraštruktúry v meste.“
 

Mesto Senica bude spolupracovať pri realizácii tohto projektu, čo prispeje ku skvalitneniu verejných služieb a zlepšeniu kvality života obyvateľov mesta. Memorandum tak predstavuje významný krok k zlepšeniu technickej infraštruktúry a digitalizácii regiónu. Predpokladaný termín ukončenia prác je koniec tohto roka.


Tatiana Moravcová

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!