Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.05.2016 - 11:16  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 21:58  //  zobrazené: 2062

Primátor vymenoval múzejnú radu

DSC_0748V piatok 13. mája sa na Mestskom úrade V Senici po prvý krát stretla múzejná rada, ktorá bude pracovať na tvorbe múzea v Senici. Jej členovia si z rúk primátora mesta prevzali menovacie dekréty.

Táto funkcia je čestná a neplatená. Som rád, že aj napriek tomu ste sa rozhodli na tvorbe  múzea pracovať a verím, že týmto počinom vstúpite do histórie mesta“, povedal počas menovania múzejnej rady primátor mesta.

Senické múzeum by malo sídliť v budúcnosti  v budove Sokolovne. Tú však treba najskôr zrekonštruovať a prostriedky na jej obnovu, ako aj na tvorbu expozícií sa mesto pokúsi získať z fondov Európskej únie v rámci cezhraničnej spolupráce SR-ČR.  Na stretnutí sa preto zúčastnila aj projektová manažérka Ľubica Kadlec Melišová, ktorá členom rady v skratke predstavila projektovú výzvu a dohodli si ďalšie stretnutie, kde budú hľadať prieniky  a témy, ktoré nás spájajú s českými partnermi. Ako dočasné priestory pre expozície múzea sa budú pripravovať miestnosti pod Domom kultúry.

Za členov múzejnej rady boli vymenovaní: Mgr. Martin Rosa, RSDr. Ján Pukančík, Mgr. Vladimír Petrovič, Ján Peter, Mgr. Tomáš Motus, PhDr. Štefan Mocko  a RNDr.  Ľubica Krištofová. Členmi múzejnej rady sú teda  ľudia so zameraním na rozličné historické obdobia, no všetkých spája túžba a snaha zhmotniť históriu mesta v múzeu.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!