Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 01.07.2009 - 08:06  //  aktualizácia: 01.07.2009 - 08:06  //  zobrazené: 1870

Pripokládka optických káblov

Spoločnosť Telemont a.s. začala v meste Senica koncom mája realizovať pre Slovak Telekom a.s. Bratislava pripokládku optického kábla k jestvujúcej trase miestnej telefónnej siete. Na základe požiadavky Mesta Senica na súčinnosť s ostatnými operátormi sa do jednej ryhy súčasne pripokladá i optický kábel pre Orange Slovensko a. s. Bratislava.

Zemné práce na sídlisku Sotina sú pred ukončením, v súčasnej dobe sa zemné práce začali realizovať v uliciach okolo centra mesta. Týka sa ulíc Hviezdoslavova, Hurbanova, Robotnícka, J. Kráľa, Bottova, Hollého, Komenského, SNP, Štefánikova, Továrenská. Ukončenie časti Senica stred sa predpokladá do 20. 7. 2009. Ako posledné budú prekopané ulice Kalinčiakova, Palárikova, Priemyselná a Námestie oslobodenia. Celá akcia by mala byť ukončená do konca augusta.

Účelom líniovej stavby je vybudovanie optickej prístupovej siete výstavbou mikrotrubičkového systému v lokalite Senica. Táto investičná akcia je potrebná pre zabezpečenie možnosti poskytovania nových telekomunikačných a dátových služieb obidvoch operátorov v riešenej oblasti.


Anna Šváčková - OVŽPDaRR

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!