Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 26.06.2018 - 13:44  //  aktualizácia: 26.06.2018 - 14:19  //  zobrazené: 4931

Prvý historický ročník Rink Bandy Ligy 2017-18

Prvý historický ročník Rink Bandy Ligy 2017-18 sa konal v novopostavenej aréne v Krásne nad Kysucou.V súťaži štartovali 3 tímy: Senica, Skalica, Trenčianske Teplice. Hrací čas bol 2 x 20 min hrubý čas a 5 min prestávka. Súťaž sa hrala turnajovým spôsobom a dokopy sa konali 3 turnaje. Prvý turnaj bol v termíne 19. 5.,ďaľšie sa konali 2.6. a 16.6..

Na ľade bolo vždy 5 hráčov a 1 brankár na jednej strane a to isté na druhej strane. Na striedačkách boli vždy dvaja a traja nahradníci. Všetky tri turnaje vyhralo mužstvo z Trenčianskych Teplíc, ktoré bolo nabité reprezentantmi Bandy hokeja, ako Peter Beneš, Marián Korpáš, Oliver Štofik, Marcel Ďurech a pridali sa aj nové tváre ako Kristián Kúty, Samuel Štofik a Michal Klejna, majster v ľadovom hokeji v Českej republike s tímom Pardubic z roku 2010. Na druhom mieste v súťaži skončil tím Skalice, kde kostru tímu tvorili Bandy reprezentanti. Medzi nimi boli Miroslav Krídl, Matej Michalovič, Dominik Rusnák, doplnení o ďaľších bandy hokejistov, ako Jozef Sojka, Stanislav Opavský, Gabriel Krýdl, Michal Hanic. Tréneri Skalice dali príležitosť aj mladým puškám,  zahrali si teda aj Matej Ovečka a Filip Preč. Manažment Skalice dotiahol na turnaje aj reprezentantov ľadového hokeja SR do 20 rokov Juraja Ovečku, draftovaného tímom Youngstown Phantoms z najvyššesj americkej juniorskej súťaže USHL a tiež Miloša Romana z Vancouver Giants - najvyššej kanadskej juniorskej súťaže. Obidvaja si veľmi pochvalovali vysokú úroveń zápasov a celkovú atmosféru na ľade aj mimo neho. Tím Senice, ktorý viedol Ľudoviť Vepy mal v bránke Seničana Jakuba Preča, ktorý si aj napriek mladému veku zastal svoju pozíciu a ukázal, že je nádejou slovenského bandy. V poli boli ďaľší mladíci zo Záhoria ako Richard Podolinský a Kuba Lukáš, doplnení o reprezentantov ľadového hokeja do 18 a 17 rokov Branislava Ligasa a Martina Volka.Najskúsenejši hráč v tíme Senica bol Branislav Volko, účastník MS v Bandy v roku 2018 z Číny. Ďaľšími hráčmi v tíme Senica boli Adam a Andrej Volkovci, Patrik Pribela, Maxim Yazovskikh, ktorý bude od budúcej sezóny pôsobiť v dorasteneckom tíme ľadového hokeja MHKM Skalica. Na posledný turnaj dorazili do tímu Senica aj Nicolas Nezník, Kristián Meszároš a reprezentant Bandy Kristían Lukšo.

Chlapci v každom družstve sa zlepšovali po každom zápase. Bolo vidieť zlepšenie individualnych činností jednotlivca a takisto aj po taktickej stránke bolo badať jasné zlepšenie. A takto zhodnotil prvú sezónu zakladateľ a prezident Slovenskej asociácie Bandz Lukáš Vepy: "Prvý ročník hodnotím veľmi pozitívne, laťku sme nastavili veľmi vysoko. Chcem sa poďakovať všetkým hráčom, rodičom, manželkám, priateľkám a majiteľom klubov, že sme odštarťovali prvý ročník. Verím tomu, že ďaľší ročník bude ešte kvalitnejší a Bandy na Slovensku bude napredovať tým správnym smerom."

 

Najlepši strelec s 15 gólmi sa stal Oliver Štofik z tímu Trenčianske Teplice.

Najlepši brankár sa stal Samuel Štofik z tímu Trenčianske Teplice.

Najužitočnejší hráč súťaže sa stal Peter Beneš z tímu Trenčianske Teplice.

Viťazom Rink Bandy Ligy 2017-18 je tím Trenčianske Teplice.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!