Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 29.12.2007 - 15:46  //  aktualizácia: 29.12.2007 - 15:46  //  zobrazené: 1042

Silvestrovský beh 2007

Sample ImageBlížiaci sa posledný deň roka je v Senici spojený so Silvestrovským behom. Jeho XXII. ročník bude tradične odštartovaný o 10. hod. symbolickým jedným kolom - Behom Seničanov pre zdravie. Zapojiť sa môže každý, veď bežecká trať vôbec nie je náročná.

Tohtoročný Silvestrovský beh je prvým pretekom III. ročníka bežeckej ligy GRAND PRIX Záhoria pod záštitou Združenia miest a obcí záhorskej oblasti.
Beh organizuje Mesto Senica, komisia pre šport pri MsZ, Oblastné športové združenie  a Centrum voľného času v Senici.
Prezentácia pretekárov je v pondelok 31. decembra od 9. do 9.45 hod. na futbalovom štadióne v Senici. Štart pretekárov je možný len vo svojej kategórii, v inej mimo súťaž. Pretekári bežia na vlastné nebezpečie. Súťaží sa v kategóriách mini (rok narodenia 1999 a mladšie), mladšie žiačky, žiaci a staršie žiačky (dĺžka trate 900 m), starší žiaci a dorastenky (1800 m), dorastenci (2700 m),ženy, muži do 39 rokov, muži od 40 do 49 rokov, muži od 50 do 59 rokov a nad 60 rokov (5400 m). Každá kategória štartuje osobitne, iba v prípade malého počtu účastníkov bude možné spojiť dve kategórie.

Víťazi kategórií ženy, muži do 39 rokov a muži od 40 do 49 rokov budú odmenení finančne, víťazi v ostatných kategóriách dostanú vecné ceny.

Zapojenie detí a mládeže do organizovaných športových podujatí je jednou z najúčinnejších foriem prevencie proti kriminalite a drogám a je zmysluplným napĺňaním voľného času. Medzi podujatia organizované pod heslom Športom proti drogám, patrí aj Silvestrovský beh, preto sa komisia pre šport rozhodla udeliť vecnú cenu pre školu alebo športový klub najväčším počtom zúčastnených bežcov (min. 20).

Patronát nad pretekmi prevzal primátor mesta Ľubomír Parízek. Pravidelným účastníkom, ktorý výstrelom šampanského štartuje hlavnú kategóriu je podpredseda vlády SR Dušan Čaplovič.

V roku 2005 pre extrémne zlé počasie prišlo na Silvestrovský beh len 29 pretekárov z blízkeho okolia. Vlani, za priaznivého zimného počasia, sa spomedzi viacerých špičkových pretekárov, vrátane reprezentantov Slovenska zúčastnilo behu 91 pretekárov.

Športová aktivita v posledný deň roka zapustila svoje korene a pre určitú skupinu ľudí tvorí pravidelnú súčasť Silvestra. Beh je jednou zo športových aktivít, ktorej sa môže venovať veľká časť populácie, preto organizátori očakávajú, že k pravidelným účastníkom sa pripoja ďalší.

Komisia pre šport pri MsZ v Senici pozýva nielen všetkých športovcov, ale i športových fanúšikov, ktorí považujú šport za neodmysliteľnú súčasť života vedúcu k zdravému životnému štýlu.

Sample Image

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!