Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 31.12.2013 - 17:58  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 19:45  //  zobrazené: 1124

Silvestrovský beh 2013

IMG_8159Počasie na Silvestra pripomínalo skôr jeseň, ako koniec decembra. Od rána popŕchalo, a tak organizátori počítali, že sa tento rok na štart tradičného Silvestrovského behu nepostaví toľko účastníkov ako po minulé roky. No mýlili sa. Na 28. ročníku Silvestrovského behu sa zúčastnilo rekordných 271 bežcov.

Bohato zastúpené boli všetky vekové skupiny. Preteky odštartovali detské kategórie. Prví sa na štart postavili benjamínkovia chlapci a po nich dievčatká. Tu bol ešte povolený „doping“ držania sa za ruku maminy, či tatina, keďže títo malí bežci sa len nedávno naučili chodiť. Veď niektorí nemali ani 2 roky.  Rovnakú 60-metrovú trať potom odbehli aj 4-5-ročné detičky v kategórii MINI. Predškoláci  a deti z kategórie Prípravka už museli zvládnuť trať 100 metrovú. Postupne so zvyšujúcim sa vekom detí  sa predlžovala aj trať.  Celý 900-metrový okruh  okolo CVČ a DAVu  už museli prebehnúť staršie žiačky, žiaci a dorastenci s dorastenkyňami. Dospelí museli tento okruh zabehnúť  6 krát (5,4 km).

S úžasnou lahkosťou a súverénnym náskokom  vyhral pretek minuloročný víťaz, dnes 17-ročný Filip Sasínek z AK Hodonín. Do cieľa dobehol s úsmevom a bez známok únavy. Podarilo sa mu dosiahnuť rekordný čas závodu. Tento vylepšil na hodnotu 16:41. Nový rekord padol aj v ženskej kategórii. O úžasných 2:33 ho vylepšila Tereza Korvasová z AK Hodonín a jej rekordný čas má hodnotu 19:09.

Kompletné výsledky a časy všetkých účastníkov Silvestrovského behu nájdete tu: alt VÝSLEDKY

Obdiv si zaslúžia všetci bežci. Tí, ktorí pravidelne behajú za športový klub, či len sami pre seba, ale aj tí, korí si len prišli po vianočných sviatkoch rozhýbať trošku svoje telo. Je úžasné, že si Silvestrovský beh rok od roku získava viac a viac priaznivcov a tento ročník opäť ukázal, že je tu pre všetkých.  Veď beh je zdravý a lacný šport, behať vie každý, beh nás udržuje vo forme, skrášľuje náš vzhľad a zvyšuje sebaistotu, zlepšuje zdravie, psychickú pohodu a kvalitu života. Tak, milí bežci, trénujte a o rok sa na Vás opäť tešíme na 29. ročníku Silvestrovského behu.

foto Radovan Samek 

28. ročník Silvestrovského behu sa mohol uskutočniť aj vďaka sponzorom:

 

sponzori_silvestrovsky_beh

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!