Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Zo zápisníka MsP
publikované: 28.08.2024 - 11:34  //  aktualizácia: 28.08.2024 - 12:04  //  zobrazené: 480

Situačné správy MsP 23. a 24. augusta 2024

  • Dňa 23.08.2024 v čase o 19.00 hod. bol stálou službou prijatý telefonát, že v rieke Teplica leží nejaký muž. Hliadka MsP sa okamžite presunula na miesto, pričom po príchode zistila, že oznamovateľ osobu už vytiahol a posadil na lavičku. Hliadka sa pokúsila o stotožnenie osoby a vzhľadom k tomu, že osoba nevedela preukázať svoju totožnosť, tak bola predvedená na Obvodné oddelenie PZ v Senici, kde sa následnou lustráciou zistilo, že osoba sa nachádza v celoštátnom pátraní a ide o hľadaného T.Č.. Osobu si následne prevzali príslušníci OO PZ k ďalším úkonom.
  • Toho istého dňa o 22.58 hod. bol stálou službou prijatý telefonát od občana Senice, že sa jeho priateľka topí v rieke Teplica. Hliadka MsP sa s použitím svetelného výstražného zariadenia presunula na miesto, bolo zistené, že oznam sa zakladá na pravde a následne sa im osobu v podnapitom stave podarilo vytiahnuť z rieky. Menovaná následne odmietla poskytnutie lekárskej odbornej pomoci a po stotožnení bola spolu s priateľom odoslaná domov.
  • Dňa 24.08.2024 v čase o 00.25 hod. bola hliadka MsP požiadaná stálou službou OO PZ Senica o preverenie ruvačky v pohostinstve K2 na Hviezdoslavovej ulici. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa medzi sebou pobili dve osoby P.M a R.V., ktoré boli hliadkou legitimované, ďalej bolo zistené, že nikto nechcel zo zúčastnených podať oznámenie, nežiadali lekárske ošetrenie a preto boli uvedené osoby s miesta odoslané preč.
  • Dňa 24.08.2024 o 01.54 hod. bol prijatý anonymný telefonát, že na Hurbanovej ulici oproti hasičom leží v kríčkoch napitý starší muž. Po príchode na miesto hliadka vykonala stotožnenie osoby J.D., ktorý bol pod vplyvom alkoholu, pričom bližšou previerkou miesta bolo zistené, že menovaný ma pri sebe taktické pero na malorážkové náboje kalibru 22 LR. Vzhľadom k tomu, že bolo nájdené ďalšie strelivo, tak bola privolaná hliadka OO PZ, ktorá si uvedenú vec prevzala, nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu.
  • Dňa 24.08.2024 o 01.25 hod. bol stálou službou prijatý telefonát z tiesňovej linky „112“  so žiadosťou o súčinnosť, kde bol prepojený pán z Hviezdoslavovej ulice, ktorý oznamoval, že mu doma spadla manželka, ktorá má po operácii bedrového kĺbu a on jej sám nedokáže pomôcť. Hliadka MsP sa urýchlene presunula na miesto, kde po zistení situácie následne pomohla staršiu pani zodvihnúť zo zeme a uložiť bezpečne na lôžko.
  • Dňa 24.08.2024 v čase o 02.20 hod. bol prijatý telefonát od obsluhy ČS Slovnaft, že tam majú už po tretí krát tú istú partiu, ktorá je značne pod vplyvom alkoholu, rušia nočný kľud a nevhodne sa správajú. Hliadka oznam preverila, zistila, že sa tam nachádza skupinka ľudí z blízkej obce, ktorí mali v Senici stretávku. Po preverení oznamu bolo zistené, že neprišlo k žiadnemu protiprávnemu konaniu, ani k výtržnostiam a po upokojení situácie sa zákazníci rozišli domov.  

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!