Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.03.2011 - 08:04  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:29  //  zobrazené: 1873

Športovec roka 2010

sportovec_roka_2010_ocenovanieDňa 7. marca  sa v Dome kultúry v Senici odovzdávali  ocenenia  najúspešnejším senickým športovcom v roku 2010. Podujatie Športovec roka 2010 otvorili svojim vystúpením seniorky mažoretiek Spirit z Centra voľného času  Senica a potom už moderátor Vratko Studenič odovzdal slovo zástupcovi primátora mesta Senica Petrovi Huttovi, ktorý privítal senických športovcov a fanúšikov športu.
 

Ako prví boli ocenení športovci v kategórii žiaci, dorastenci a následne aj v kategórii tréner roka, ktorým spolu s Petrom Huttom odovzdal ocenenia predseda Komisie pre šport pri Mestskom zastupiteľstve v Senici  Jozef Krajčovič.

Prestávku v odovzdávaní ocenení vyplnil nový druh športovej aktivity spájajúci posilňovacie cviky s tanečnými krokmi v sprievode latinskoamerickej hudby nazývaný zumba. Inštruktorka zumby Maja Závodná najskôr so svojimi žiačkami predviedla ako vyzerá dynamické cvičenie v praxi. Potom v sede na stoličke ukázala, že tento šport je vhodný aj pre imobilných ľudí a mnoho divákov v hľadisku si to spolu s ňou vyskúšalo. 

Po tejto zaujímavej ukážke prišla jedna z  najočakávanejších kategórií a to dospelí. Cenu si ocenení športovci prevzali z rúk primátora mesta Senica Ľubomíra Parízka. Po nej boli vyhodnotené najlepšie športové kolektívy a odovzdávanie ocenení vyvrcholilo najobľúbenejším športovcom, ktorý vzišiel z  hlasovania na internetovej stránke mesta Senica. Najobľúbenejšou športovkyňou sa stala Dominika Jakubovičová z Volejbalového klubu, ktorá získala 276 hlasov z celkových 886 hlasov.


Kategória: ŽIACI

 

Veronika Hrebíčková – Volejbalový klub Senica

Pohybovo nadaná mladá športovkyňa, ktorá spravila vo svojej kategórii najväčší pokrok.

Má predpoklady stať sa platnou hráčkou v kategórii junioriek.

V sezóne 2010 obsadila so žiačkami  na Majstrovstvách oblasti Západoslovenského kraja  5. miesto. Jej trénerkou je Lenka Búzková.

 

Šimon Szalva – Hokejový klub 91

 

Hráčom HK 91 Senica je od roku 2001. Navštevuje 9. športovú hokejovú triedu v Základnej škole na Mudrochovej ulici v Senici. Veľmi poctivý, svedomitý a cieľavedomý útočník, je príkladom v slušnosti a bojovnosti pre ostatných spoluhráčov. Svojimi dobrými výkonmi zaujal i reprezentačných trénerov.  Jeho prehľad v hre, priestorová orientácia a kvalitná rozohrávka mu predurčujú dlhú hokejovú budúcnosť.

Vedie ho Pavol Marek.

 

Lenka Hečková – Hanko kai karate klub

Štartuje v kategórii žiakov do 12 rokov. Postupne sa prepracovala svojou usilovnosťou  medzi pretekársku špičku. Na Majstrovstvách  Českej republiky Goju ryu obsadila II. miesto a 

na Majstrovstvách  Českej republiky všetkých štýlov obsadila III. miesto. Jej trénerom je Martin Čulen.

 

Denis Mihalka – Plavecký klub Záhorák

Denis je človek, s ktorým sa výborne pracuje, je inteligentný, opakovane dosahuje vynikajúce výsledky v plávaní, ide príkladom mladším plavcom. V tréningoch je veľmi poctivý, vždy sa snaží ísť na 100 - percent. Je aktívny aj v druhom športe. Hrá hokej za HK 36 Skalica – 9. ročník. 

Na M-SR v Štúrove obsadil dvakrát 1. miesto,  trikrát 2. miesto a dvakrát 3. miesto.

Na M-SR v Humennom obsadil dvakrát 1. miesto, dvakrát 2. miesto a dvakrát 3. miesto.

Na M-SR v Trenčíne medzi dospelými obsadil 8. miesto a 13. miesto.

Na ORCA cupe v Bratislave obsadil 3. miesto a dvakrát 4. miesto.

Na Jarnej cene Prahy 2010 obsadil dvakrát 1. miesto a raz 4. miesto.

Denis bol zaradený do výberu reprezentácie SR ročník 95 – 96 na Európske olympijské hry mládeže EYOF 2011 v Turecku. Jeho trénerom je Stanislav Mihalka.

 

Kristína Kozáková – Tenisový klub Senica

Kristína hrá tenis od šiestich rokov. Má prirodzený športový talent a vhodné povahové vlastnosti pre tenis. Jej prednosťou v hre je vyrovnanosť a kľud, v zápasoch prejavuje veľký zápal pre hry, bojuje o každú loptu za akéhokoľvek stavu.

V roku 2010 sa stala víťazkou na siedmich turnajoch vekovej kategórie do 9 rokov v Slavkove u Brna, v Partizánskom, Trnave, Senici, Piešťanoch a Topoľčanoch. Na šiestich turnajoch skončila na 2. mieste a na turnaji v Kyjove bola tretia.

Hosťovala v družstve Topoľčian v súťaži družstiev tzv. Detský Fed Cup, s ktorým postúpili cez oblastné a regionálne kolá až do celoslovenského finále, kde medzi najlepšími 16 družstvami obsadili 4. miesto. Jej trénerkou je Vlasta Přichystalová.

 

 

Tomáš Šrámek – Stolno-tenisový klub BC Senica

Členom stolno-tenisového klubu je od útleho veku. V posledných troch rokoch sa svojou usilovnosťou v tréningu prepracoval do A družstva žiakov, ktoré hrá III. ligu žiackych súťaží.

V roku 2010 sa stal najlepším hráčom a lídrom žiackeho družstva. V tréningovom procese ide príkladom pre ostatných žiakov a má všetky predpoklady uplatniť sa aj v družstve dorastu.

Ako jednotlivec obsadil 6. miesto a s družstvom žiakov v III. lige skončil na 11. mieste.

Jeho trénerom je Aleš Lazorčák.

 

Martin Junas – Futbalový klub Senica

Talentovaný brankár FK Senica. Napriek tomu, že patrí do kategórie žiakov, celú jesennú časť odchytal za mladší dorast  v 2. lige a niekoľkokrát štartoval aj v 1. lige. Medzi jeho prednosti patrí výborný reflex, je mrštný a zo svojej pozície vie dobre dirigovať svoj tím. Pokiaľ bude na sebe tvrdo pracovať, má pred sebou skvelú budúcnosť. V 1. lige starších žiakov v sezóne 2009/2010 obsadil s tímom 3. miesto a v 2. lige mladšieho dorastu v sezóne jeseň 2010 obsadili 6. miesto.

Jeho výborné výsledky si všimli aj reprezentační tréneri. Martin sa počas jesene 2010 zúčastnil viacerých zrazov SR do 15 rokov. Odchytal medzištátne zápasy proti rovesníkom Maďarska a Chorvátska. Na jar 2010 bol trénerom Stanislav Macek, na jeseň 2010 Milan Suchý.

 

Simona Baumgartnerová – TJ Záhoran

Simona hrá strednú spojku, patrí medzi opory družstva starších žiačok. V tejto sezóne sa často objavuje v kategórii mladšieho dorastu, kde si svojimi výkonmi postupne buduje miesto v základnej zostave.

Na krajských majstrovstvách obsadila s tímom 2. miesto. 

 

Kategória: DORASTENCI

 

Dominika Jakubovičová – Volejbalový klub Senica

Cieľavedomá, vytrvalá hráčka. Kapitánka družstva kadetiek a junioriek. Snaží sa dosahovať čo najlepšie výsledky. V tréningu je zodpovedná, podporuje k aktivite aj ďalšie hráčky. Je veselej povahy, ale je aj kritická voči sebe a ostatným. Na majstrovstvách SR obsadila s družstvom kadetiek 7. miesto.

Trénerkou je Lenka Búzková.

 

Eduard Šedivý – Hokejový klub 91 Senica

Hráčom HK 91 je od roku 1997. Postavou neveľký, ale výkonmi neprehliadnuteľný obranca, ktorý vkladá do hry myšlienku, vie v rozhodujúcich chvíľach streliť víťazný gól a to nielen medzi juniormi, ale i medzi mužmi. Za seniorov Senice už odohral celú sezónu. V závere sezóny si svojimi výkonmi vybojoval miestenku v reprezentačnej dvadsiatke, kde odohral tri zápasy v extralige seniorov. Má veľkú hokejovú budúcnosť. Trénerom je Stanislav Beťko.

 

Alžbeta Ovečková – Hanko kai karate klub

Reprezentantka SR. Talentovaná, ambiciózna mladá športovkyňa. Dobrá, nekonfliktná povaha, ochotná každému pomôcť. Majsterka Českej republiky v štýle Goju ryu . 3. miesto obsadila na Majstrovstvách SR, ale aj na majstrovstvách ČR všetkých štýlov v kategórii dorasteniek.  Jej trénerom je Martin Čulen.

 

Juraj Hlávek – Plavecký klub Záhorák

Svedomitý a ctižiadostivý športovec. Dobrým prístupom k tréningom sa každý rok postupne zlepšuje. V roku 2010 v juniorskej kategórii zaznamenal výrazné zlepšenie a aj na majstrovstvách  SR dospelých sa dostal medzi osem najlepších. Na Jarnej cene Prahy obsadil štvrté a ôsme miesto, na Majstrovstvách SR v Štúrove obsadil vynikajúce druhé a tretie miesto.

Jeho trénerom je Stanislav Mihalka.

 

Filip Jurča – Stolno-tenisový oddiel BC

V klube stolného tenisu pôsobí od žiackeho veku. Vynikal medzi žiakmi a po prechode do dorastu sa zaradil medzi špičku. Hrá perspektívne aj 5. ligu mužov okrese Senica.

Ako hráč jednotlivec sa v rebríčku Trnavského kraja umiestnil na 16. mieste a 4. miesto obsadil s družstvom dorastu. Trénerom je Aleš Lazorčák.

 

Róbert Pillár – Futbalový klub Senica

Hrá na poste stopéra. Do senického klubu prišiel v júli 2009 z Bardejova. Ročník 2009/2010 odohral v 1. lige staršieho dorastu. Jeho stabilné výkony mu vyniesli pozvánku do A-mužstva za trénera Radima Nečasa. V poslednom zápase Corgoň ligy v máji 2010 si pripísal nielen prvý štart v najvyššej súťaži, ale aj prvý gól. Od júla 2010 bol už stálym členom kádra Stanislava Grigu. V 2. kole Corgoň ligy dostal trénerovu dôveru v základnej zostave a odvtedy sa stal stabilným členom. Výborne číta hru, dobre hlavičkuje, je skromný a pracovitý. Zodpovedné výkony v Corgoň lige mu zabezpečili  pozvánku do SR „21“. V novembri 2010 debutoval v zápase v Maďarsku. Na jar 2010 bol trénerom Libor Fašiang, v súčasnosti  Stanislav Griga.

 

Alena Šibalová – TJ Záhoran

Študentka SOU Senica je hráčkou, ktorá obhajovala farby Záhoranu Senica vo všetkých vekových kategóriách. Svojimi výkonmi sa podieľala dvakrát na získaní druhého miesta na majstrovstvách SR,

4. a 5. miesta v lige staršieho dorastu, s tímom získali titul školský majster SR a na prvých majstrovstvách SR v plážovej hádzanej obsadili 3. miesto. Trénerkou je Dáša Morávková. 

 

Kategória: DOSPELÍ

 

Slávka Mihálová – Volejbalový klub Senica

Pracovitá a cieľavedomá smečiarka, ktorá môže hrať aj na pozícii libera, respektíve blokárky.

Zaradila sa do prípravy družstva žien od augusta 2010 potom, čo sa vrátila zo zahraničného angažmánu.

Slávka je bývalá reprezentantka SR. Jej trénerom je Josef  Novotný.

 

Michal Touré – Hanko kai karate klub

Reprezentant SR. Zodpovedný v tréningovom procese, jedna z najväčších nádejí slovenského karate.

Majster Slovenska 2010, bronzový medailista  z majstrovstiev Európy juniorov, víťaz viacerých medzinárodný súťaží v kategórii juniorov. Jeho trénerom je Martin Čulen.

 

Mária Salajková – Kick box ŠIN-MU Senica

Aktívne pristupuje k tréningovým procesom . Svojou húževnatosťou docielila dominantné  postavenie medzi súperkami. Okrem tvrdých úderov vie prejaviť aj priateľský úsmev a zároveň prispieť k dobrej zábave. Na Majstrovstvách SR do 65 kg  získala v Trnave 1. miesto. Taktiež 1. miesto získala aj na SLOVAK OPEN v Banskej Bystrici, tiež v 2. kole Slovenského pohára v Nitre a v 3. kole Slovenského pohára v Košiciach. Jej trénerom je Milan Anderle.

 

Ján Gajdošík – Futbalový klub Senica

Hrá na poste stopéra, spolu s Robom Pillárom vytvorili na jeseň výbornú obrannú dvojicu. Do klubu prišiel v septembri 2009. Postupne sa stal lídrom tímu, ktorému v súčasnosti šéfuje ako kapitán. Je dobrým hlavičkárom, skromný a ctižiadostivý. Po prestupe z druholigovej Podbrezovej do Senice urobil veľký výkonnostný krok. Na jeseň 2010 obsadil jeho tím v Corgoň lige 2. miesto. Jeho trénerom je Stanislav Griga

 

Peter Jurovatý – stolno-tenisový klub BC

Ako žiak a dorastenec vyrastal a pôsobil v stolno-tenisovom oddiele Senica. Medzi mužov prestúpil do Petrovej Vsi, kde hral IV. ligu Trnavského kraja. Od ročníka 2009/2010 celé družstvo Petrovej Vsi posilnilo senický oddiel. Peter sa hneď po príchode zaradil medzi špičku a úspešne hrá III. ligu Trnavského kraja. Je ctižiadostivý a je príkladom pre celé A družstvo. S družstvom mužov obsadil pekné 4. miesto, ako hráč s percentom úspešnosti 78 obsadil 8. miesto. Tréner Ján Chrenka.

 

Ján Lukáč – ľahká atletika

Ján Lukáč sa venuje atletike – behu na stredné a dlhé trate. V Trnavskom kraji je výraznou osobnosťou atletiky. Napriek svojim úspechom zostáva skromným a obľúbeným športovcom. Hovorí, že beh je najjednoduchší šport, nepotrebuje veľké materiálne vybavenie, stačí mať len chuť.

V Trnavskej župnej lige sa umiestnil celkovo na 2. mieste, z toho bol jedenkrát prvý, štyrikrát druhý a dvakrát tretí. V Moravsko-slovenskom pohári skončil na 8. mieste. Senicu reprezentoval  aj v triatlone v Skalici,  kde  sa umiestnil na 1. mieste a v Senici na 2. mieste. Je jediným bežcom, ktorý absolvoval všetkých 25 ročníkov Silvestrovského behu, kde sa umiestňoval väčšinou na stupni víťazov.

Ján Lukáč behá pod hlavičkou lekárne Arnika.

 

Lenka Ličková – TJ Záhoran

Od žiackych kategórií hrá za TJ Záhoran. Svojím talentom vždy patrila k najvýraznejším postavám v každej kategórii, ktorú hrala. Je univerzálna hráčka. Prepracovala sa až do Extraligy žien a do juniorskej reprezentácie SR. Po skončení pôsobenia v extralige sa vrátila do družstva žien, kde je oporou,  má najväčšiu zásluhu na postupe do I. ligy žien a na súčasnom postavení družstva Senice. Je obetavá a môže byť príkladom pre všetky ostatné hráčky. Tréner Milan Lalák.

 

Zdenko Šmida – dostihový šport

Pôsobí v dostihovej stajni PD Senica, OMS, EMOP a Vadual. Je pracovitý a zodpovedný.

Prednosťou oproti ostatným jazdcom je v jeho citlivom a jemnom vedení koňa v dostihu a nízka hmotnosť. Aj nervózne kone vie veľmi citlivo a dobre odjazdiť.

Získal štyri víťazstvá v troch klasických dostihoch v troch krajinách, Veľká cena v Bratislave, Oaks v českom Moste, maďarské Derby a rakúske Kritérium trojročných koní.

II. miesto obsadil v Šampionáte rovinových jazdcov SR.

Trénerka - Zuzana Kubovičová.

 

Emília Kodajová – Slovenský zväz telesne postihnutých

Členka základnej organizácie slovenského zväzu telesne postihnutých, občianka s ťažkým zdravotným postihnutím. V organizácii sa venuje dobrovoľníckej práci. Je podpredsedníčkou Rady ZOSZTP Senica,

povinnosti vyplývajúce z funkcie zastáva veľmi zodpovedne. Aj napriek svojím zdravotným problémom sa venuje aktívnemu pohybu a športovaniu.

V roku 2010 získala na športových hrách telesne postihnutých  v kategórii žien II. miesto,  na Okresných športových hrách telesne postihnutých I.. miesto a III. miesto na Vianočnom bowlingovom turnaji telesne postihnutých.

 

 

Kategória: TRÉNERI

 

Martin Čulen – Hanko kai karate klub

Tréner českej reprezentácie Goju Ryu. 7 medailí, to je zisk z majstrovstiev sveta.

Tréner Michala Tourého, Alžbety Ovečkovej a Lenky Hečkovej.

 

Lenka Búzková – Volejbalový klub Senica

Hlavná trénerka centra talentovanej mládeže, v súťaži vedie družstvá junioriek a kadetiek.

Na majstrovstvách SR jej kadetky obsadili 7. miesto.

V minulom roku viedla družstvo žien v Európskom pohári, Extralige a Slovenskom pohári.

 

Stanislav Griga – Futbalový klub Senica

Pôsobí v klube ako hlavný kouč od 1. júna 2010, kedy podpísal dvojročnú zmluvu s opciou. Odvádza výbornú prácu, keď za krátke obdobie vytvoril výborný kolektív, s ktorým obsadil po jeseni 2. miesto v Corgoň lige. Patrí medzi impulzívnych trénerov, je charizmatický s obrovskými hráčskymi i trénerskými skúsenosťami. Ako hráč pôsobil vo viacerých európskych kluboch, ako napr. Sparta Praha, Fexnoord Rotterdam, či Rapid Viedeň. Trénoval mládežnícku reprezentáciu SR „20“ a SR „21“, okrem iných klubov aj MŠK Žilinu, Slovan Bratislavu, Liberec, či Spartu Prahu. Bývalý česko-slovenský reprezentant, ktorý sa zúčastnil Majstrovstiev Sveta v roku 1990 v Taliansku.

  

 

Kategória: KOLEKTÍVY

 

Družstvo žien – Volejbalový klub Senica

Hráčsky i osobnostne veľmi skúsený a vyzretý kolektív, ktorý bol v poslednej chvíli limitovaný zraneniami a nemohol preto získať v Extralige I. miesto. Kolektív vybojoval  II. miesto.

Členky družstva žien: Petra Podová, Michala Halmová, Zuzana Keltošová, Veronika Krajčová, Radka Skalová, Lea Murčinková, Petra Rosenbergerová, Jana Magátová, Lenka Fabikovičová, Dominika Jonášová, Mária Bujdošová, Marcela Krišková a kapitánka družstva Petronela Biksadská.

Tréner Michal Mašek

 

Družstvo dievčat – Tenisový klub Senica

Dievčatá sú veselý kolektív, zodpovedajúci ich veku. Všetky hrajú rady súťaž družstiev, pretože väčšiu časť roka hrajú samostatne po turnajoch. V zápasoch družstiev bojuje vždy každá naplno, lebo si uvedomujú, že nehrajú len za seba. Dievčatá obsadili 2. miesto a zabezpečili si postup na majstrovstvá SR. Členky družstva dievčat: Adriana Kršková, Alexandra Rehušová, Alexandra Vícenová, Jana Svedková, Viktória Blažová, Eliška Krištofová. Trénerkou dievčat je Vlasta Přichystalová.

 

Družstvo dospelých – Futbalový klub Senica

Ako nováčik v Corgoň lige sa umiestnil v ročníku 2009/2010 na 6. mieste, čo prekvapilo celú futbalovú verejnosť, veď za sebou nechali chlapci aj slávny trnavský Spartak. Od nového ročníka prišiel k tímu uznávaný a skúsený tréner Stanislav Griga a výsledky boli ešte lepšie. Po jesennej časti tím obsadil výborné 2. miesto so šesť bodovou stratou na vedúcu Žilinu. Ročník je dobre rozohraný a v prípade úspešnej jarnej časti by Futbalový klub Senica mohol nazrieť do futbalovej Európy.

Členovia družstva:

Petr Bolek, Pavol Kamesch - Samir Merzić, Róbert Pillár, Filip Lukšík, Tomáš Strnad, Tomáš Kóňa, Stef Wijlaars, Juraj Piroska, Jaroslav Diviš, Ondřej Smetana, Ivan Belák, Miloš Juhász, Juraj Križko, Martin Ďurica, Martin Komárek, Róbert Szegedi, Peter Petrán, Petr Faldyna a kapitán Ján Gajdošík

 

Družstvo žien – TJ Záhoran

Kolektív žien si zaslúži uznanie za to, že v amatérskych podmienkach trvale dosahuje vynikajúce výsledky a výrazným spôsobom reprezentuje TJ Záhoran a mesto Senica. Družstvo žien ako nováčik v 1. lige obsadilo 5. miesto, aj po jesennej časti 2010 je na 1. mieste.

Členky družstva žien: Monika Kudlová, Alena Auxtová, Lenka Ličková, Michaela Ličková, Petra Držíková, Veronika Hasíková, Dominika Vaškovičová, Katarína Záškvarová, Natália Jurkovičová, Katarína Kolibecká, Veronika Nosková, Katarína Kardhordó, Ivana Mičová, Michaela Kadlečíková.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!