Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 23.03.2010 - 09:20  //  aktualizácia: 23.03.2010 - 09:20  //  zobrazené: 1050

Štatistické zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach

Po vstupe do Európskej únie sa Slovenská republika prostredníctvom Štatistického úradu zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) ako projektu európskych štatistických zisťovaní.


Cieľom zisťovania je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín EÚ, zároveň táto štatistika je novým zdrojom údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálneho vylúčenia v krajinách EÚ. Predstavuje významný zdroj údajov a informácií pre medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci EÚ a na analýzy životnej úrovne na Slovensku.

Tak je tomu i v roku 2010, keď na Slovensku bolo vybraných viac ako 300 miest a obcí, medzi nimi aj mesto Senica. Do zisťovania je zaradených takmer 6 000 domácností.

Zisťovanie prebehne v čase od 1. apríla 2010 do 30. apríla 2010.

V tomto období budú vybrané domácnosti v našom meste navštívené pracovníkom povereným funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením.

Všetky informácie a názory, ktoré budú Vami poskytnuté , sú anonymné a budú použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z.z. o štátnej štatistike.Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Ing. Helena Okonkwová
riaditeľka ŠÚ SR v Trnave

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!