Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 10.09.2009 - 08:32  //  aktualizácia: 10.09.2009 - 08:32  //  zobrazené: 1122

Štatistické zisťovanie zdravotného stavu populácie

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Európskeho zisťovania o zdraví (EHIS 2009). Na Slovensku bolo do zisťovania zaradených 5000 jednotlivcov v náhodne vybratých obciach, medzi nimi aj mesto Senica.

Toto zisťovanie prebieha v  týchto rokoch v mnohých členských štátoch Európskej únie v rámci prípravy na produkciu štatistík v oblasti zdravia na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady č. 1338/2008 zo 16. decembra 2008 o štatistikách Spoločenstva v oblasti verejného zdravia a bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Cieľom tohto zisťovania, ktoré je prvým zisťovaním tohto druhu v SR, je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o zdravotnom stave obyvateľov Európskej únie. Táto štatistika bude kľúčovým zdrojom údajov o zdravotnom stave, rozsahu využívania služieb zdravotnej starostlivosti a o faktoroch ovplyvňujúcich zdravie v krajinách Spoločenstva. Bude predstavovať významný zdroj údajov a informácií pre medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie a na analýzy zdravotného stavu populácie na Slovensku.


Zisťovanie sa uskutoční od 16. septembra do 31. októbra 2009.


V tomto období vybrané domácnosti v Senici navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z.z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.



Štatistický úrad SR
Pracovisko v Trnave

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!