Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.04.2008 - 12:46  //  aktualizácia: 11.04.2008 - 12:46  //  zobrazené: 1124

Súťaž pre fajčiarov "Prestaň a vyhraj"

 Mimoriadne sledovaná súťaž pre fajčiarov  Prestaň a vyhraj  (Quit and Win)  je najrozšírenejšie podujatie na podporu nefajčenia metódou, ktorá sa osvedčila v najrôznejších kultúrach sveta. Súťaž  Prestaň a Vyhraj je určená pre fajčiarov, ktorí neodmietajú myšlienku stať sa nefajčiarmi. 


Cieľom súťaže Prestaň a vyhraj  je motivovať fajčiarov k zmene životného štýlu a podpore nefajčenia u tých, ktorí sa neúspešne pokúšajú prestať užívať tabakové výrobky. Je venovaná pre fajčiarov s cieľom pokúsiť sa prestať fajčiť v čase
od 1. mája do 31. mája 2008
a urobiť tak niečo pre zdravie vlastné i svojej rodiny.

Prihlášku do súťaže (nájdete nižšie) treba zaslať do 31. apríla 2008.

Súťaž Prestaň a vyhraj organizuje od roku 1994 Národný úrad verejného zdravotníctva vo Fínsku v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou.
Pomocou tejto súťaže si na Slovensku v roku 2006 úplne odvyklo od fajčenia takmer 40 % súťažiacich. Počet denne vyfajčených cigariet obmedzilo až 30% súťažiacich. Vyplýva to z výsledkov dotazníkového prieskumu vykonaného u náhodne vybratých respondentov súťaže. Prieskum v roku 2007 realizoval Úrad verejného zdravotníctva SR za účelom zistenia dopadu a účinnosti súťaže u účastníkov po časovom odstupe. V roku 2006 sa do celosvetovej súťaže Prestaň a vyhraj zapojilo viac ako 700 tisíc ľudí z viac ako 100 krajín sveta.

Motiváciou k prihlasovaniu do súťaže, okrem zdravotného prospechu, je i možnosť získať zaujímavé a hodnotné ceny. Medzi dôležité motivačné nástroje patrí aj udeľovanie cien pre vyžrebovaných účastníkov súťaže, ktorí počas obdobia jedného mesiaca prestali fajčiť.

Ceny do súťaže venovali:
Úrad verejného zdravotníctva SR  -  tlakomer  +  10 000,- Sk
Zdravotná poisťovňa Union  -  wellness víkend v hoteli Kaskady v hodnote 10 000,- Sk pre 2 osoby
Kancelária WHO na Slovensku -  rekondičný pobyt v hodnote 5 000,- Sk

Počas trvania kampane, ako aj  počas súťaže,  budú odborníci z regionálnych úradov verejného zdravotníctva telefonicky, mailom, poštou i osobne poskytovať informácie súvisiace s problematikou odvykania od fajčenia.

Koordinátorom súťaže je Úrad verejného zdravotníctva SR.


Pravidlá súťaže (pdf)
Prihláška do súťaže (pdf)
Prihláška do súťaže (doc)

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!