Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 29.10.2008 - 15:43  //  aktualizácia: 29.10.2008 - 15:43  //  zobrazené: 857

Tesco pre zdravšie mestá

 (ts -Tesco Stores SR) - Bratislava, 24. októbra 2008 – Zdá sa Vám, že je vo vašom meste málo zelene? Bolo by treba u Vás vyčistiť parkové priestory alebo vodné toky od rôznych odpadkov a nečistoty? Malo by sa vo vašej lokalite viac dbať na recykláciu odpadu? To sú otázky, ktoré Vám môže vyriešiť  zamestnanecký grantový program Tesco pre zdravšie mestá, ktorý dnešným dňom vyhlasuje spoločnosť Tesco Stores SR prostredníctvom Nadácie Pontis.




V tomto roku sa grantový program Tesco pre zdravšie mestá zameria na ochranu životného prostredia, najmä na budovanie zelene v mestách, na čistenie parkov, vodných tokov alebo na recykláciu odpadu. Grantový program sa vyhlasuje už tretím rokom a tentoraz celková finančná suma, ktorá sa rozdelí medzi najúspešnejšie projekty, je rekordná a dosahuje jeden milión dvestotisíc korún.

„Sme radi, že aj v tomto roku  môžeme oznámiť, že  je tu opäť možnosť prísť so zaujímavými návrhmi, tentoraz ako si skrášliť a zveľadiť  svoje životné prostredie. Predchádzajúce dva ročníky boli veľmi úspešné a záujem o pomoc zo strany  neziskových organizácií  bol veľký. Je to tiež príležitosť, aby sa aj naši zamestnanci aktívne zapájali do podpory tretieho sektora,“ hovorí v tejto súvislosti Eva Williams, riaditeľka oddelenia vonkajších a právnych vzťahov spoločnosti Tesco Stores SR.

Podpora ekologických aktivít je v súlade s tzv. plánom zodpovedného susedstva, v rámci ktorého sa Tesco okrem iného zaviazalo starať sa o životné prostredie. Aj tento  zamestnanecký grantový program sa sústreďuje na zlepšenie kvality  života ľudí v regiónoch, kde Tesco pôsobí.

Čas  na zasielanie žiadostí do Nadácie Pontis o grant je ododnes až do termínu uzávierky o mesiac, a to 30. novembra 2008. O grant môžu žiadať mimovládne organizácie a miestna samospráva. Podmienkou je, aby sa o finančnú podporu z nadačného fondu uchádzal ten projekt, ktorý písomne odporučí zamestnanec spoločnosti Tesco.

Maximálna výška grantu na jeden  schválený projekt je stotisíc korún. Predpokladá sa, že  sa, že suma milión dvestotisíc korún sa rozdelí pre približne 15  projektov. Vlani bolo prerozdelených 494 438 korún na podporu športových aktivít medzi 8 projektov a predvlani 942 835 korún na budovanie zelných plôch a oddychový zón medzi 5 projektov.

Žiadatelia  nájdu bližšie informácie  na internetovej stránke www.nadaciapontis.sk alebo www.itesco.sk. O záujme o grantový program, ako aj o rozdelení finančných prostriedkov bude verejnosť prostredníctvom spomínaných webových stránok ako aj médií včas informovaná.


Kľúčové fakty k tlačovej správe Tesco pre zdravšie mestá:
o     Tesco pre zdravšie mestá je zamestnanecký grantový program
o     Vyhlasuje ho spoločnosť Tesco  prostredníctvom Nadácie Pontis
o     Tohto roku ide o  tretí ročník, v ktorom sa  rozdelí rekordných 1 200 000 korún
o     V tomto roku je zamestnanecký grantový program zameraný na starostlivosť o životné prostredie, najmä na zeleň ako výsadbu stromčekov, skrášľovanie verejných priestranstiev, úpravu a čistenie parkov, vodných tokov či turistických chodníkov, ako aj na recykláciu odpadu, či už inštaláciu nových kontajnerov, propagáciu separovania odpadu alebo rušenie  nelegálnych skládok a následné čistenie priestorov.
o     Termín uzávierky prijímania žiadostí o grant je 30. november 2008
o     Termín realizácie projektu  bude v priebehu 8 mesiacov, a to od februára do septembra 2009


V prípade záujmu o ďalšie informácie kontaktujte:
Oľgu Hrnčiarovú
manažérku vonkajších   vzťahov Tesco Stores SR a.s.
Tel.: 02/592 18 202  ohrnciar@sk.tesco-europe.com    www.itesco.com

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!