Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 17.09.2019 - 10:06  //  aktualizácia: 17.09.2019 - 11:44  //  zobrazené: 1762

Úspechy Lukostreleckého klubu Senica na Majstrovstvách Slovenska

Vyvrcholením letnej lukostreleckej sezóny sú tradične Majstrovstvá Slovenska v terčovej lukostreľbe dospelých aj mládeže. Tak ako minulé roky, aj tento rok lukostrelci z Lukostreleckého klubu  Senica úspešne absolvovali tieto preteky a dosiahli výborné výsledky.
31. 8. a 1. 9. 2019 sa konali v Tepličke nad Váhom MSR dospelých. Za Senický klub nastúpilo 8 strelcov : Barbora Gálová a Bety Šedivá za ženy, Libor Kubíčekml., Libor Kubíček st., Vladimír Šedivý, Šimon Šedivý, Peter Gál a Ondrej Kukliš za mužov. Seničania vytvorili aj tri tímy  pre súťaž družstiev.
V súťaži jednotlivcov v ženskej kategórii senické dievčatá s prehľadom obsadili prvé dve priečky, Barbora Gálová zlato a titul Majster Slovenska, Bety Šedivá striebro. V mužskej kategórii len 13-ročný Šimon Šedivý famóznym spôsobom vybojoval bronzovú medailu a vo FITE na 30 m vyrovnal dospelácky slovenský rekord. Libor Kubíček ml. skončil na peknom 5. mieste, nová posila senického klubu Ondrej Kukliš vybojoval 8. miesto, Vladimír Šedivý  10. miesto, Peter Gál 15. miesto a Libor Kubíček st. 20. miesto.
V súťaži družstiev sa najviac darilo senickému tímu v zložení Libor Kubíček ml., Šimon Šedivý, Peter Gál – vybojovali striebornú medailu. Ďalšie dva tímy obsadili 5. a 6. miesto.
O týždeň neskôr v Kežmarku na MSR mládeže pre senický klub vybojovala Katka Matúšová zlato v kategórii mladšie žiačky a zároveň vytvorila vo svojej kategórii nový slovenský rekord 668 bodov.
Celkovo Seničania získali na MSR 2 x zlato, 2 x striebro a 1 x bronz.

 

Libor Kubíček - Lukostrelecký klub Senica

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!