Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 17.06.2024 - 13:04  //  aktualizácia: 17.06.2024 - 13:22  //  zobrazené: 214

Úspechy plaveckého klubu Aqua Senica

Plavecký klub Aqua Senica sa v tejto sezóne pravidelne zúčastňuje  plaveckých súťaží organizovaných Slovenskou plaveckou federáciou a tiež medzinárodných súťaží  na Slovensku aj v Čechách. Máme 4 výkonnostne skupiny – juniori, starší žiaci, mladší žiaci, plavecké nádeje. Spolu je to 28 detí.

Plavecké nádeje sa zúčastňujú pohára nádejí, ktorého jedno kolo sa konalo v Dolnom Kubíne. Tiež sa pravidelne zúčastňujú medziklubových pretekov. Tu majú najlepšie výsledky Johana Jana Pavlíková, Margaréta Pytlíková, Viktória  Buganová, Mateo Králik a Eva Juráková.

V mladších žiakoch  sa najviac darí Sofii Držíkovej, ktorá si na medzinárodnej súťaži v Brne vyplávala striebro na 100 m prsia a bronz na 50 m prsia. Bola to jej príprava na vrcholnú súťaž – Majstrovstvá SR v plávaní mladších žiakov, ktoré sa konali 14. 6. – 16. 6. v Štúrove. Tu si vyplávala titul Majster SR v disciplíne 100 m prsia a striebornú priečku v disciplíne 200 m prsia.

V junioroch si porovnáva sily so slovenskou špičkou Matias Ivánek, ktorý sa na Majstrovstvách SR vôbec nestratil, vyplával  si 8 osobných rekordov a pár sekúnd mu chýba, aby splnil limity do útvaru talentovanej mládeže SPF. Jeho obľúbené sú najmä kraulové a znakové disciplíny, prevažne krátke vzdialenosti.

Cez letné prázdniny nebudeme zaháľať, plánujeme sa zúčastniť  súťaží na otvorenej vode – priehrady a jazerá.

text a foto: Andrej Laho

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!