Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 21.10.2020 - 15:47  //  aktualizácia: 18.11.2020 - 15:23  //  zobrazené: 1760

Výstava Vojtech Kolenčík a absolventi: Medzi bielou a čiernou II.

ZGJM v Senici je od  18.11.2020 otvorená v bežnom režime otváracích hodín galérie! 


Od utorka 20. 10. 2020 je pre verejnosť sprístupnená výstava v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici pod názvom MEDZI BIELOU A ČIERNOU II. Kolenčík a absolventi.

Svojou tvorbou sa prezentuje dvadsaťosem autorov, absolventov VŠVU pod vedením pedagóga doc. Vojtecha Kolenčíka. Kurátorka výstavy  Veronika Trnečková o výstave okrem iného uviedla: „Autori a autorky prostredníctvom maľby, kresby, animácie,  digitálnej maľby a ilustrácie, objektov a inštalá­cií narábajú s motívmi súčasného človeka, symbolizmu, mytológie, písma a heslovitosti, portrétu a tiež riešia vlastnú identitu, vplyv človeka. Predstavené sú práce s prítomným gestickým, abstraktným, expresívnym ale aj poetickým charakterom. V niektorých dielach sa objavujú prvky kritiky na spoločnosť, iné sú naopak abstraktným vyjadrením hľadania či rovnováhy. U vystavujúcich absolventov je vnímateľný silný individualizmus. Rozmanitosť vystavených diel je dôkazom dôrazu, ktorý Vojtech Kolenčík kládol na slobodu vo výtvarnom prejave u svojich študentov.“ Hosťom výstavy je prof. Ľudovít Hološka. V galérii sa prezentuje výber diel výtvarných prác absolventov spoločne s tvorbou Vojtecha Kolenčíka. Diela sa predstavujú v troch skupinách: grafika, maľba, kresba, ilustrácie a animácie.

Výstava je otvorená za dodržania súčasných protiepidemiologických opatrení pre verejnosť do 25. 11. 2020.  Tešíme sa na Vás v pracovných dňoch denne od 9.00 hod. do 17.00 hod. a v nedeľu od 13.00 hod. do 17.00 hod. Viac informácií nájdete na www.zgjm.sk.

 

 

Text: Mgr. Viera Jozéfková

Foto: Vladimír Holický

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!