Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 26.09.2018 - 12:48  //  aktualizácia: 26.09.2018 - 12:51  //  zobrazené: 1660

Zápisnica č. 11/2018 zo zasadnutia komisie pre šport , dňa 19. 9. 2018

číslo: 11/2018  |  dátum konania: 19.09.2018  |   zápisnica (pdf)

                                          Z á p i s n i c a   č. 11/2018 zo zasadnutia komisie pre šport , dňa 19. 9. 2018

 

Prítomní: viď prezenčná listina

Program: 

  1. Otvorenie
  2. Informácia o podpore športu v meste Senica
  3. Prenájom telocviční na základných školách
  4. Rôzne
  5. Záver

 

k bodu č. 1

           V úvode rokovania predseda Mgr. Peter Hutta privítal hostí a členov komisie športu a oboznámil ich s programom rokovania.

 

K bodu č. 2

            Podpora športu mládeže v meste Senica bude v novom školskom roku 2018/2019 fungovať napriek pokusom o zmenu tak ako doteraz, prostredníctvom Centra voľného času.

CVČ má zaregistrovaných 11 športových klubov, čo predstavuje cca 60 externistov- trénerov. V evidencii CVČ je  okolo 1200 detí, z toho 50 % je športovcov. Jediný klub, ktorý nevyužil  systém financovania cez CVČ  bol futbalový klub Senica. Ostatné deti a mládež, členovia športových klubov a TJ sa stávajú členmi CVČ. Z tohto dôvodu  bolo potrebné zabezpečiť aj ochranu osobných údajov. Každý člen osobne podpíše zmluvu s CVČ a sprostredkovateľskú zmluvu o ochrane osobných údajov. Do 15. 9. mali všetky športové kluby a TJ nahlásiť počty svojich členov. Do 1. 10. 2018 pripraví CVČ všetky potrebné zmluvy a dohody, informoval riaditeľ CVČ.

Športovú halu, tenisovú halu, plaváreň a zimný štadión majú v správe Rekreačné služby mesta Senica. Prednostne poskytujú tieto priestory športovým klubom a TJ v meste Senica. Ich využitie v zostávajúcom čase slúži na komerčné účely, informoval riaditeľ RSMS.

 

K bodu č. 3

            Športové kluby a TJ registrované v CVČ, zadávajú požiadavky na využitie  telocviční ZŠ na tréningový proces  riaditeľovi CVČ. Ten požiadavky interpretuje riaditeľom ZŠ. Z toho dôvodu boli na zasadnutie komisie pre šport prizvaní aj oni.

      

 

 

 I. ZŠ

  • dopoludnia a popoludní do 15,00 hod. telocvične slúžia žiakom  školy na výučbu TV a športové krúžky
  • od 15,00 hod. každý deň, okrem stredy poskytujú telocvičňu volejbalovému klubu Senica  a futbalovej mládeži TJ Kunov.
  • vo večerných hodinách telocvičňu prenajímajú na komerčné účely

 

-  pristúpila k prísnejším pravidlám, nakoľko niektoré športové kluby využívali pomôcky školy pre svoje účely, ktoré po nich zostávali zničené. Taktiež nedodržiavali dohodnutý a určený  systém v telocvičniach. Palubovka sa ničí po kontakte s vodou a kamienkami z topánok.

Prenájom telocvične: do 15,30 krúžky ZŠ, od 15,30 – 18,00 hod. karate, plavci, tanečníci, od 18,00 hod. – na komerčné účely.

 

  1.  ZŠ
  • po tréningoch  zostával veľký neporiadok
  • v súčasnosti využívajú telocvičňu iba tenisti
  • školský areál otvorený nepretržite

 

K bodu č. 4

            Zasadnutia komisie sa zúčastnil p. Ľudovít Vépy. Členom komisie prišiel prestavil Bandy hokej. Keďže je rodený Seničan, má snahu založiť klub aj v Senici. „Našim zámerom je zvýšenie účasti obyvateľstva na pohybových a športových aktivitách bandy a tieto zabezpečovať prostredníctvom športových klubov na celoslovenskej, regionálnej a komunálnej úrovni. Chceme deti a mládež dotiahnuť na zimné štadióny, aby vykonávali aktivity zamerané na priaznivé účinky pre zdravie, regeneráciu síl, zdravotnú prevenciu pre aktívne využívania voľného času a zároveň zvýšenie počtu aktívnych členov bandy,“ objasnil zámery SAB Ľudovít Vepy. Predstavil tiež odvážne plány do budúcnosti. Momentálne vypracoval a spustil projekt Bandúrik pre deti od 4 do 8 rokov zameraný na všeobecnú pohybovú prípravu s postupným osvojovaním základov bandy. S touto myšlienkou oslovili aj riaditeľov základných škôl, ktorým sa tento zámer páči a podporia ho. Mesto Senica nežiadal o dotáciu ani bezplatný prenájom plochy na zimnom štadióne. Všetko si riešia svojpomocne.

 

 

K bodu č. 5

            Predseda komisie Mgr. Peter Hutta poďakoval prítomným za ich účasť a zasadnutie komisie ukončil.  

 

Zapísala: Erika Mášiková                        Mgr. Peter Hutta,  predseda komisie pre šport

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!