Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 21.05.2024 - 12:34  //  aktualizácia: 22.05.2024 - 07:33  //  zobrazené: 725

Zdieľané bicykle aktívne využíva vyše tisíc ľudí

Po mesiaci od spustenia systému zdieľaných bicyklov (bikesharing) v Senici si aplikáciu "Nextbike", prostredníctvom ktorej sa dá do systému zaregistrovať, nainštalovalo viac ako 1900 ľudí a z nich takúto formu ekologickej dopravy 1093 aj aktívne využíva. To znamená, že uskutočnili aspoň jednu jazdu mestským bicyklom.

Z celkového počtu uskutočnených prenájmov alebo jázd (8 592) je menej ako polovica na klasických bicykloch. Užívatelia si zjavne viac obľúbili elektrobicykle (5 907 zrealizovaných jázd). Celkovo na mestských bicykloch najazdili za mesiac viac ako 15 tisíc kilometrov. Najfrekventovanejšími výpožičnými stanovišťami sú Ulica Samuela Jurkoviča, Dlhá ulica pri obchodnej akadémii a Námestie oslobodenia.

Seničania, ale aj cezpoľní záujemcovia môžu v rámci systému zdieľaných bicyklov, ktorý nesie značku „SENICA BAJK“, využiť ešte do konca mája zvýhodnené uvádzanie podmienky – využiť bezplatné jazdy do 10 minút a jazdiť po meste ekologicky. Od 1. júna si na pokračovanie takýchto jázd treba zaplatiť mesačné alebo ročné predplatné v sume 10 eur, respektíve 30 eur. Alebo si (bez potreby predplatného) zvoliť platbu sa každú jazdu jednotlivo, pričom každých 10 minút jazdenia stojí 30 centov pri klasickom bicykli a 50 centov pri vypožičaní elektrobicykla.

Mesto Senica prostredníctvom svojej obchodnej spoločnosti Sociálny podnik mesta Senica, s.r.o. zabezpečuje prevádzku bikesharingu.

Zákaznícka podpora systému zdieľaných bicyklov v Senici funguje od pondelka do piatku vždy od 8.00 do 16.00 hodiny. Tel.: 0915 244 244, e-mail: info@senicabajk.sk.

Kompletné informácie nájdete na www.senicabajk.sk.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!