Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 05.03.2013 - 12:30  //  aktualizácia: 05.03.2013 - 12:30  //  zobrazené: 413

Železnice pokračujú rekonštrukciou nástupíšť

zeleznica_rekonstrukciaŽelezničná stanica v Senici začala nadobúdať novú tvár v apríli 2012 a naďalej tam pokračujú rekonštrukčné práce. Ukončená je prestavba staničnej budovy a v súčasnosti ŽSR čakajú na výzvu zhotoviteľa na prevzatie stavby. Pre cestujúcu verejnosť by mala byť sprístupnená od apríla tohto roku. V roku 2012 sa na rekonštrukciu vyfakturovalo 900 000 eur.



 

Kompletne boli zrekonštruované služobné aj verejné priestory určené pre cestujúcich. Vynovená je čakáreň, pokladnice Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), okná, dvere aj sociálne zariadenia. Boli tiež vybudované nové rozvody vody, kanalizácie, kúrenia, informačné a elektrické vedenia. Úprava vonkajšej časti budovy sa odrazila v jej zateplení a nanesení novej omietky. Nainštalovali sa osvetlené informačné tabule, na ktorých je logo ŽSR a názov stanice.

Podľa hovorkyne ŽSR Martiny Pavlíkovej rekonštrukcia by mala ďalej pokračovať nástupišťami a koľajami, pričom koncom  januára bolo stavenisko odovzdané zhotoviteľovi. Zmien bude niekoľko. Druhá koľaj bude smerom od Trnavy po 120 metroch ukončená, zvyšok sa kompletne odstráni. Na mieste odstránenej koľaje pribudne  nástupište č.1., nástupište č. 2 sa bude nachádzať medzi prvou a treťou koľajou. Obe nástupištia sa posunú

naľavo od stanice smerom na Trnavu a ich dĺžka bude 150 metrov. Nástupištia aj verejné priestory budú bezbariérové a vybavené vodiacimi prvkami pre nevidiacich.

Počas rekonštrukčných prác ŽSR neobmedzia osobnú dopravu. Jedna koľaj  bude vždy zjazdná a staré nástupištia budú zdemontované až po uvedení nových do prevádzky. V roku 2013 je predpokladaný rozpočet na rekonštrukciu nástupíšť a koľajiska 2 000 000 eur. Ukončenie poslednej etapy rekonštrukcie koľajiska a nástupíšť predpokladáme v decembri 2013.

TS - ŽSR

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!