Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 29.05.2024 - 11:04  //  aktualizácia: 29.05.2024 - 11:06  //  zobrazené: 282

Beh Čáčovským chotárom

V mestskej časti Senice Čáčove sa udomácňuje nové športové podujatie. V sobotu 25. mája sa uskutočnil v poradí desiaty beh Moravsko-Slovenského bežeckého pohára a iba druhý ročník bežeckých pretekov Beh Čáčovským chotárom. Osemdesiat pretekárov v kategórii dospelých si zmeralo sily na dvoch tratiach v dĺžke 10,7 a 6,6 kilometra. Pre vyše sto detí bolo pripravených 15 kategórií s dĺžkami tratí od 60 metrov pre najmladších benjamínkov, po dva kilometre pre mladších žiakov a žiačky.

Absolútnym víťazom na trati s dĺžkou 10,7 kilometra sa stal Matěj Hřebačka z AK Hodonín (ČR), ktorý zároveň zlepšil rekord trate o viac ako minútu. Na 6,6-kilometrovej trati bola víťazkou Martina Kratochvílová z Malaciek. Najrýchlejším Čáčovianom a Čáčoviankou sa tak ako minulý rok stal Milan Oríšek a Monika Holičová. Milan Oríšek si svoj čas zlepšil o viac ako šesť minút.

„S tohtoročnou účasťou sme boli spokojní, hoci mnohí asi váhali a odrádzalo ich riziko búrok, ktoré síce hrozili a v priestore štartu aj naozaj trochu zapršalo, no inak bolo počasie pre bežcov priaznivé. Tešíme sa na ďalší ročník a ďakujeme všetkým účastníkom, organizačnému tímu i podporovateľom,“ zhodnotil Beh Čáčovským chotárom člen organizačného tímu Juraj Kabát.

 

Podujatie z Fondu PRO Senica finančne podporilo mesto Senica.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!