Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 08.03.2022 - 11:14  //  aktualizácia: 08.03.2022 - 11:16  //  zobrazené: 875

Bezpečnejší prechod pre chodcov pri starej Poliklinike, smerom k zubárom a do parku

predkladateľ: Ing. Ľubica Vyletelová

Interpelácia podaná na 21. zasadnutí MsZ:

Interpelácia:

Prosím o vyriešenie bezpečnejšieho prechodu pre chodcov pri starej Poliklinike, smerom k zubárom a do parku. Značne tu stúpla frekvencia počtu automobilov, ktorí jazdia do dvora a z dvora starej Polikliniky. Okrem podnikateľských aktivít sú tam aj tanečné krúžky a rodičia začali voziť deti tiež až do dvora. Automobily však mnohokrát jazdia tak nebezpečne a rýchlo, že chodci, hlavne starší ľudia z penziónov sa cítia ohrozovaní.
Z parku tak prakticky neexistuje bezpečný prechod do mesta.
V tomto úseku je aj prevalený kanál.
Či tam dať nejakú značku pešia zóna alebo obmedzenie rýchlosti???

Odpoveď:

            Pripravovaný projekt Cyklodopravné trasy v meste Senica – II. etapa v rámci stavebného objektu SO-09 Cyklistická trasa SNP, rieši uvádzanú lokalitu: „Úsek medzi ulicou Štefánikovou a mestským parkom (popri budove „bývalej Polikliniky“, (km 0,475 00 – 0,545 15) – nástup do tohto priestoru bude prebudovaný na shared space (zdieľaný priestor) a bude realizovaný pomocou zvýšeného prahu a dobudovaním vjazdu aj na susediace parkovisko, tak tiež pomocou zvýšeného prahu. Vjazd do tohto priestoru bude taktiež obmedzený značkou – Zákaz vjazdu pre všetky vozidlá s dodatkovou tabuľkou - okrem dopravnej obsluhy a cyklistov. Povrch komunikácie bude realizovaný z betónovej dlažby hr. 8 cm. Následne dôjde k prebudovaniu a rozšíreniu jestvujúceho chodníka a jeho preklasifikovaniu na spoločnú cestičku pre chodcov a cyklistov až po napojenie na plánovanú rekonštrukciu lávky v mestskom parku v rámci projektu „Cyklistická trasa: Železničná ulica – Sotina, Senica“.
            Momentálne vlastník budovy, bývalej Polikliniky, spoločnosť Part one s.r.o., Senica
sprevádzkoval bránu do dvora a zabezpečil bránu posuvným elektrickým zariadením, pričom zamedzil vjazdu vozidlám, ktoré tam nemajú povolený prístup, čím sa frekvencia počtu vozidiel znížila.
Kanál splaškovej kanalizácie je v majetku vlastníka budovy.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!