Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 14.07.2021 - 12:18  //  aktualizácia: 14.07.2021 - 13:39  //  zobrazené: 1613

Hluk z prevádzky Sali fitness

predkladateľ: Ing. Ľubica Vyletelová

Interpelácia podaná na 17. zasadnutí MsZ

 

Interpelácia:

Obrátili sa na mňa občania, ktorí bývajú v bezprostrednej blízkosti domu č.2560/18A na Námestí oslobodenia, kvôli hlučnému prevádzkovaniu Sali fitness.
Okrem hlasitej hudby v ranných a večerných hodinách sa teraz v lete ozývajú z tejto prevádzky aj veľmi hlasité pokriky cvičiacich, lebo majú samozrejme pootvárané všetky okná dokorán.
Starší ľudia, ale aj mamičky s deťmi nemôžu mať v časoch cvičenia vôbec otvorené okná, lebo sú rušení touto veľmi hlasitou prevádzkou. 
Tento hluk síce nie je po 22 hodine, ale i tak je pre mladé rodiny s bábätkami i pre starých ľudí život  vo vlastných bytoch veľmi obmedzujúci aj o 20 hod. večernej alebo napríklad v ranných hodinách.
 

 

Odpoveď:

V prípade fyzických osob - podnikateľov a právnických osôb posudzovanie hlučnosti prevádzky, z ktorej sa hluk šíri do okolitého prostredia, tak zákon č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia v znení neskorších predpisov hovorí, že ide správny delikt podľa § 57 ods. 20 na prejednanie ktorého sú oprávnené regionálne úrady verejného zdravotníctva, a preto odporúčame obrátiť sa so sťažnosťou na nadmernú hlučnosť prevádzky na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Senici, Kolónia 557, 905 01 Senica. Mesto v zmysle zákona č. 355/2007 Z.z. nie je orgánom verejného zdravia oprávneným vykonávať kontroly hluku vo vonkajšom a vnútornom prostredí a udeľovať súhlasy alebo zákazy na tomto úseku. V prípade porušovania zákona občanom, kde najčastejšie dochádza k rušeniu nočného kľudu po 22.00 hod. ide o priestupok na úseku verejného poriadku podľa § 47 ods. 1 písm. b) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, tak toto konanie je oprávnená riešiť aj Mestská polícia v Senici, príp. Obvodné oddelenie PZ Senica.
 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!