Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 21.11.2018 - 14:47  //  aktualizácia: 21.11.2018 - 14:50  //  zobrazené: 2019

Informácia o budove hasičskej stanice

predkladateľ: Ing. Jarmila Drinková

Ing. Jarmila Drinková

Interpelácie podané na 25. riadnom zasadnutí MsZ dňa 06. 11. 2018

 

Interpelácia:

Ja by som sa chcela opýtať iba v mene svojom a v mene dobrovoľných hasičov, ako to pokračuje s budovou hasičskej stanice po profesionáloch. Či máme informáciu, lebo ja čo mám naposledy, viem, že sa robili nejaké znalecké posudky, takže v akom je to štádiu.

Odpoveď: P. Grimm, primátor mesta: Celý ten proces je rozbehnutý. Zajtra by sme mali mať na liste vlastníctva polovicu budovy, ktorá sa zamieňa, čo bude súčasťou tejto zámeny, takže to už by malo byť zajtra na liste vlastníctva. No už potom pani Olejárová vám ešte dodá ďalšie dodatky. Takže už potom pôjdu rokovania na ministerstvo vnútra.

Gabriela Olejárová, vedúca oddelenia majetkovo-právneho:Ministerstvo vnútra spočiatku trvalo na tom, že budova sa rozdelí takým spôsobom na jednotlivé kancelárie a podiely na spoločných častiach a zariadeniach domu. Tieto kancelárie budú vlastne takýmto spôsobom zapísané na liste vlastníctva. Nám sa to nepozdávalo, pretože aj technicky je to veľmi náročné a aj z hľadiska ďalšej údržby ako do budúcna by to bolo problematické. Oni tvrdili, že iný spôsob je neefektívny a že ministerstvo financií neschváli takúto dohodu, tak nakoniec vyvolali sme aj nejaké rokovania na ministerstve financií. Nakoniec sme sa dohodli, že aj z pohľadu efektivity bude lepšie rozdeliť túto budovu na dve samostatné časti, čo sme urobili. Rozdelili sme garáže, pretože tie boli vedené ako skupinové. Tým pádom sa rozdelili na jednotlivé garáže, každá garáž mala súpisné číslo a toto nás trošku zdržalo. Momentálne máme takú informáciu, že do konca tohto týždňa by mal byť vykonaný zápis v katastri, následne budú ocenené tie budovy a tie garáže, o ktoré prejavilo ministerstvo záujem a bude vyvolané rokovanie ohľadom tej zámeny. A my sme to v podstate považovali za dohodnuté. Ministerstvo vôbec nespochybňuje túto zámenu. Tiež prejavilo potrebu riešenia tohto problému takýmto spôsobom, takže to vlastne pokračuje. Čaká sa vyslovene len na zápis tých budov do katastra nehnuteľností, lebo to bola ich podmienka, aby boli zapísané v katastri nehnuteľností.

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!