Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 26.03.2019 - 10:48  //  aktualizácia: 16.04.2019 - 15:06  //  zobrazené: 1901

Jednorázové žlté sáčky na separovanie plastov

predkladateľ: Ing. Ľubica Vyletelová

Ing. Ľubica Vyletelová

Interpelácie podané na 2. riadnom zasadnutí MsZ dňa 21. 03. 2019

 

Interpelácia:

Dotazovala som sa na žlté sáčky určené na separovanie plastov, ktoré nám pri rodinných domoch pri poslednom zbere zobrali. Ostatné farebné sáčky po vysypaní obsahu vrátili, ale tie žlté zobrali aj s obsahom.

Doteraz zistený stav z mojej strany:

Tieto sáčky rozdávajú zamestnanci Technických služieb na protipodpis pri vynášaní smetí v dopoludňajších hodinách, čo je problém u tých, ktorí sú už v práci. Mohli by si občania zájsť na Technické služby pre tieto sáčky, ale starší občania sa sťažujú, že pre nich je to ďaleko, tak prečo by tie sáčky aj s podpisovým hárkom nemohli byť napr. v Infosene?

V piatok som dostala informáciu aj od p. Valúška, že ani Technické služby nemali už v piatok tieto sáčky a musia ich objednať.

Bolo by dobré, keby to Mesto Senica skoordinovalo, lebo Technické služby to budú takýmto štýlom pridelovať ešte 2 mesiace a nám musí záležať na tom, aby občania ďalej separovali a mali k tomu vhodné podmienky.

Bolo by dobré informovať aj pre ostatných občanov ako sa to vyriešilo napr. na stránke Mesta, lebo ma už niektorí občania kvôli tomu kontaktovali.

 

Odpoveď:

Na web stránke mesta i v iných médiách boli zverejnené informácie o tom, že  sú vrecia k dispozícii aj v pokladni a na informáciách Mestského úradu v Senici, kde si ich môžu obyvatelia vyzdvihnúť po preukázaní sa občianskym preukazom a na protipodpis počas úradných hodín.

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!