Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 14.06.2022 - 16:26  //  aktualizácia: 14.06.2022 - 16:33  //  zobrazené: 1263

Kúpacia sezóna štartuje v sobotu 18. júna

V tento deň bude v prípade priznivého počasia spustená prevádzka letného kúpaliska, a zároveň aj lodenice a športového areálu na Kunovskej priehrade. „Oba areály sú pripravené na otvorenie,“ informoval riaditeľ Rekreačných služieb mesta Senica Ľubomír Štvrtecký.  

Kunovská priehrada je cyklistami, turistami a rybármi navštevovaná celoročne. Zvlášť sa ich počet zvýši, akonáhle začne prevládať teplejší a slnečný ráz počasia. Už pred spustením požičovne plavidiel, či športového areálu s minigolfovým ihriskom, využíva verejnosť  na slnenie pieskovú pláž so slnečníkmi a ležadlami. Tento rok pristúpili Rekreačné služby mesta Senica, prostredníctvom ktorých mesto Senica prevádzkuje areál priehrady, k výmene piesku na pláži v celkovom objeme 200 ton.

Požičovňa plavidiel v lodenici na Kunovskej priehrae bude do konca mesiaca jún otvorená počas víkendov. Od júla budú vodné bicykle, kajaky a paddleboardy k dispozícii sedem dní v týždni. V pondelok až piatok bude požičovňa otvorená od 11:00 do 20:00, počas víkendov od 10:0 0 do 20:00 hodiny. Cenník v požičovni plavidiel zostáva pre túto sezónu nezmenený.

Mesto Senica pripravilo na letnú sezónu pre návštevníkov Kunovskej priehrady viacero noviniek. Pred pár dňami bol otvorený zrekonštruovaný environmentálny kútik a náučný chodník. Čoskoro pribudnú preliezkové lezecké zostavy pre deti. Na priehrade však nebude chýbať ani kultúrny život. Vrcholným podujatím letnej sezóny bude návrat pretekov dračích lodí o pohár primátora mesta Senica. Živé vstupy z podujatia, ale aj z letného oddychu na Kunovskej priehrade bude vysielať TV JOJ.

 

Pre tých, ktorí majú radšej slnenie a kúpanie v bazéne, otvára svoje brány senické kúpalisko rovnako v sobotu 18. júna o 10:00 hodine dopoludnia. Počas júna budú otváracie hodiny kúpaliska do 19-tej hodiny, počas letných mesiacov júl a august bude otvorené do 20-tej. „Na kúpalisku sa nám podarilo doplniť sto kusov plážových ležadiel. Ak sa osvedčia, v ďalších rokoch by mali pribudnúť ďalšie,“ uviedol riaditeľ RSMS. V cenníkoch vstupného prišlo k miernemu nárastu, a to vzhľadom na zdraženie cien energií. Vstupné pre návštevníkov vo veku od 15 do 62 rokov bolo stanovené na 3 eurá, čo je oproti vlaňajšku nárast o 30 centov, zľavnené celodenné vstupné pre osoby s trvalým pobytom v Senici predstavuje 2,70 eura, vlani 2,30 eura.

V prípade zlého počasia je stále k dispozícii mestská plaváreň, ktorá bude fungovať v neobmedzenom režime okrem dvojtýždňovej odstávky, ktorá bude spôsobená odstávkou tepla z mestskej výhrevne v termíne od 27. júna do 13. júla 2022.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!