Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.01.2008 - 09:23  //  aktualizácia: 18.06.2017 - 00:07  //  zobrazené: 944

Medzinárodný výmenný projekt „Európske Vianoce“

Sample ImageHovorí sa, že Vianoce sú sviatkom rodiny, tak prečo si nevytvoriť veľkú rodinu z krajín EÚ? Práve s týmto nápadom prišli niektoré informačné centrá EUROPE DIRECT, ktoré fungujú vo všetkých krajinách Európskej únie a vytvorili spoločný projekt s názvom „Európske Vianoce“. Na Slovensku sa tohto projektu zúčastnilo práve Informačné centrum EUROPE DIRECT Senica.


Hlavným cieľom bolo zhotoviť európsky vianočný stromček s ozdobami, ktoré vyrobia ručne deti základných škôl v siedmich zapojených krajinách. Slovensko zastupovala Základná škola Mallého 2 v Skalici a spolupracovala tak s deviatimi základnými školami z Anglicka- Wales a Leeds, Talianska, Česka, Fínska, Lotyšska, a s dvomi základnými školami z Nemecka. Jednotlivé školy si vymenili prostredníctvom EUROPE DIRECT centier vianočné tradície, históriu, mýty, piesne, recepty, fotky a samozrejme vianočné ozdoby i s pracovným postupom ako ich vyrobiť.
Vyvrcholením projektu bola vianočná besiedka pri „európskom stromčeku“ na Základnej škole Mallého 2 v Skalici, na ktorej si deti spolu s managerkou Informačného centra EUROPE DIRECT Senica porozprávali o jednotlivých krajinách, vypočuli si ich typické koledy a samozrejme nechýbal ani tanec a zábava.

 
Ing. Ivona KLIMENTOVÁ
Manager Informačného centra EUROPE DIRECT Senica

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!