Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.10.2023 - 12:12  //  aktualizácia: 19.10.2023 - 15:07  //  zobrazené: 2199

Mesiac úcty k starším – príhovor primátora

Príhovor primátora mesta Senica Martina Džačovského pri príležitosti októbra – Mesiaca úcty k starším:

 

Vážení priatelia, milí seniori.

Ľudský život predstavuje veľkú knihu, alebo ak chcete, zložitý a jedinečný román. Bezstarostné detstvo, aj keď nemuselo byť materiálne bohaté, predsa len bolo krásne. To vystriedala dospelosť, detstvo Vašich detí... V mysli sa roja spomienky - na všetko. Predovšetkým však na chvíle pohody. Na to, že ten Váš malý huncút má už svoje vlastné deti, ba aj vnúčatá, ktoré oplácajú aj za rodičov lásku svojim starým a prastarým rodičom. 

Roky každému utečú doslova ako voda. Uprostred starostí i radostí. Až jedného dňa je tu jeseň nášho života, ktorá prichádza pomaly a nenápadne. Ale vyhnúť sa jej nedá. Z času na čas Vás niečo zabolí, objavia sa a pribúdajú vrásky, obelejú vlasy...

 

Pamätajme na to, že každý malý chlapec či dievča bude raz dedkom alebo babkou. A preto - úcta k starším by mala byť pre všetkých nás samozrejmá a sústavná. Zaslúžite si ju. Vekom ste nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré odovzdávate nám, mladším, čím obohacujete naše životy.

 

Milí seniori, prajem vám predovšetkým dobré zdravie, čerstvú myseľ a veľa radosti zo života. Prežite ďalšie roky obklopení láskou, úctou a pozornosťou svojich najbližších. Nech je Vaša jeseň života plná farieb.

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!