Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.05.2022 - 10:52  //  aktualizácia: 18.05.2022 - 14:15  //  zobrazené: 2446

NAJVÄČŠIA OSLAVA MDD - LETECKÝ DEŇ DETÍ

Letecký deň detí sa v Senici nenadarmo nazýva „leteckým“. Okrem toho, že jeho zázemím je areál senického letiska, sú jeho pevnou súčasťou ukážky akrobatického lietania. Vo vzduchu i na zemi budú v sobotu 28. mája rôzne typy motorových lietadiel, ale aj vetrone. Súčasťou tohto najväčšieho open-air podujatia, ktoré je určené deťom a ktoré organizuje mesto Senica v spolupráci so Záhoráckym aeroklubom Senica i ďalšími organizáciami a združeniami pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, bude aj: „Ukážka letky ministerstva vnútra - vrtuľník Mi-171, nad hlavami zúčastnených preletí aj dvojmotorové lietadlo DA-42, pričom celý deň bude možné absolvovať vyhliadkové lety a pokochať sa pohľadom na Senicu a okolie,“ vyratúva pripravené letecké atrakcie vedúci letovej prevádzky Richard Záhumenský zo Záhoráckeho aeroklubu Senica.

Na zemi budú takisto pripravené ukážky leteckej techniky a k videniu bude aj svetoznáme ultraľahké lietadlo Shark, ktoré nedávno obletelo svet. „Pozývam všetky deti, ako aj ich rodičov a starých rodičov do areálu senického letiska, kam bude z mesta premávať kyvadlová autobusová doprava. Pevne verím, že nás počasie nenechá v štichu a v sobotu 28. mája od 13-tej hodiny popoludní budeme môcť spoločne a vo vynikajúcej nálade osláviť Medzinárodný deň detí,“ avizuje najväčšie open-air podujatie pre deti na Hornom Záhorí primátor Senice Martin Džačovský.

Sprievodný program v areáli letiska:

Deti počas dňa zabavia aj animátori z DOMKY, ktorí si pripravili viacero zaujímavých úloh, za splnenie ktorých dostanú deti malý darček. Predvádzať sa nebude iba letecká technika, ale aj hasičská a colníkov. Chýbať nebudú ani obľúbené: maľovanie na tvár, tvorivé dielničky, kolotoče, nafukovacie atrakcie, trampolíny, autíčka a veľa ďalších aktivít pre deti. Knižky s leteckou tematikou si zasa pripravila Záhorská knižnica v zábavnom čitateľskom kútiku.

Zábavný program na pódiu:

Okrem toho bude pripravený aj zábavný program na pódiu, kde sa predstavia deti a mládež z CVČ Stonožka, speváci a tanečníci zo ZUŠ Senica a na záver deti zabaví Záhorácke divadlo so svojou rozprávkou „Janíček Okusánek Nenásytný“. Letecký deň na senickom letisku zavŕši penová show, odporúčame preto rodičom, aby zobrali deťom veci na prezlečenie.
 

Doprava na letisko:
Na letisku bude pripravené parkovanie popri leteckej dráhe, no auto môžete v tento deň nechať odpočívať a na Letecký deň detí sa v sobotu 28. mája doviezť kyvadlovou mestskou hromadnou dopravou, ktorá bude zachádzať priamo až na letisko. Z autobusovej stanice na letisko v hodinových intervaloch o 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30 a 17:30 hod. Z letiska na autobusovú stanicu v intervaloch o 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 a 18:00 hod.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!