Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 18.02.2019 - 10:23  //  aktualizácia: 18.02.2019 - 10:28  //  zobrazené: 2511

Odstránenie nepojazdného vozidla

predkladateľ: Ing. Pavol Kalman

Ing. Pavol Kalman

Interpelácie podané na 1. riadnom zasadnutí MsZ dňa 07. 02. 2019

 

Interpelácia:

Odstránenia nepojazdného vozidla stojaceho na Štefánikovej ulici, podať informáciu o počtoch vrakov v meste Senica, aký je zákonný postup pri odstránení vraku vozidla/nepojazdného vozidla, ktoré blokuje parkovacie miesto.

 

Odpoveď:

Povinnosti držiteľa vozidla

podľa § 67 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov sú:

a) zabezpečiť na vlastné náklady odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny a 

b) umiestniť a uchovávať vozidlo tak, aby nepoškodzovalo alebo neohrozovalo životné prostredie, aby sa zachoval estetický vzhľad obce alebo osobitne chránenej časti prírody a krajiny.

Ak si držiteľ vozidla uvedené povinnosti nesplní a jeho vozidlo poškodzuje životné prostredie príslušný miestny úrad (podľa toho komu patrí verejné priestranstvo alebo cesta na ktorej je vozidlo odstavené)  podľa zákona o odpadoch bezodkladne odstráni a následne umiestni takéto vozidlo na určené parkovisko.

Ak vozidlo nemá evidenčné číslo a nemá ani platnú technickú a emisnú kontrolu, mestská polícia ho označí výzvou pre majiteľa a po uplynutí lehoty, ktorá trvá 30 dní ho dá odtiahnuť.

V Senici sú v tomto období tri vraky. Na dva je daná výzva a tretí je na komunikácii, ktorá nie je v správe mesta. Tento vrak bol nahlásený na Správu a údržbu ciest Trnavského samostatného kraja v Senici.

 

Bc. Rastislav Janák, náčelník mestskej polície

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!