Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 14.11.2019 - 12:47  //  aktualizácia: 14.11.2019 - 12:57  //  zobrazené: 1636

Olympionici Halinárová, Kazár a Kaliská debatovali s deťmi o športe

Kedy olympionici ráno vstávajú na tréning? Ako si vybrali svoj šport? Ako sa vyrovnávajú s neúspechom? Aj takéto a veľa ďalších otázok dostali traja slovenskí olympionici – biatlonisti Martina Halinárová s Matejom Kazárom a vodná slalomárka Elena Kaliská počas besedy v utorok 12. novembra, ktorú organizuje na školách Slovenská asociácia olympionikov.


V Senici absolvovali športovci tri besedy, dve na ZŠ Komenského a jednu na ZŠ V. P. Tótha, a to vďaka náhode, keď si mamička jednej malej športovkyne všimla tento projekt na facebooku a oslovila Martinu Halinárovú. Tá práve v ten deň uzatvárala termíny debát, a tak sa Senici ušlo posledné voľné miestočko.


Nebolo to však len o otázkach detí, ale cieľom športovcov bolo deti motivovať k športu. Porozprávali, ako so športom začínali, akým procesom si museli prejsť, aby sa dostali až na olympiádu. Zdôraznili však, že na olympiádu sa dostane len malá hŕstka športovcov, no šport je dôležitý pre naše zdravie. Cieľom besedy bolo aj to, aby deti poznali nielen súčasných olympionikov (ako Kuzminová, či Tóth) a neťahalo ich to len k populárnym športom , ako je futbal či hokej, ale aby poznali aj iné športy a nezabúdalo sa ani na tých športovcov, ktorí nás na olympiádach reprezentovali už dávnejšie. Týchto športovcov môžu deti spoznať aj prostredníctvom pexesa, ktoré počas besedy dostali.


Ďalšie kolo besied je naplánované na jarné mesiace. Olympionici by tak mohli znovu zavítať do niektorej zo senických základných škôl a športový workshop si už dohodol pre svojich zverencov aj Plavecký klu Aqua Senica.

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!