Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 27.05.2022 - 14:25  //  aktualizácia: 29.06.2022 - 17:02  //  zobrazené: 625

OTVORENIE ZREKONŠTRUOVANÉHO ENVIROMENTÁLNEHO KÚTIKA A NÁUČNÉHO CHODNÍKA NA KUNOVSKEJ PRIEHRADE

 
Od dnes nájdete na Kunovskej priehrade zrekonštruovaný environmentálny kútik a náučný chodník. Tieto vznikli na priehrade už pred 10 rokmi. Teraz boli vďaka projektu Poznávajme a chráňme rozmanitosť našej prírody pôvodné prvky obnovené, náučné tabule dostali novú grafiku a doplnené boli nové hracie prvky. Pribudol tu napríklad kynetický bocian, či napríklad altánok s pieskom, kde si deti môžu pomocou formičiek vytlačiť stopy zvieratiek.
 
Na dnešnom (27.05.2022) slávnostnom otvorení si mohli novinky na priehrade prejsť deti zo senických základných škôl spolu so žiakmi ZŠ z partnerského mesta Veľké Pavlovice, ktoré je hlavným cezhraničných partnerom projektu. Pre školákov bol v tento deň pripravený bohatý program plný zábavných i vzdelávacích aktivít, ktoré mesto Senica zabezpečilo v spolupráci so MsO SRZ Senica, CHKO Záhorie, Ekocentrom Trkmanka (ČR) a Europe Direct Senica.
 
Ekocentrum Trkmanka prinieslo deťom ukázať živých sysľov a ježka. Deti sa dozvedeli čo-to o ich živote, či potrave a samozrejme ich najviac lákalo si tieto zvieratká pohladkať. Ďalšie živé zvieratká si pre ne pripravili senickí rybári, ktorí im porozprávali a ukázali ryby, ktoré žijú v Kunovskej priehrade. Živý hmyz zas mohli pozorovať na stanovisku ochranárov. Správne triedenie odpadu a ako dlho sa jednotlivé druhy odpadu rozkladajú sa dozvedeli v stánku Europe Direct Senica.
 
„Som veľmi rád, že sa nám podarilo obnoviť a novými prvkami doplniť tento environmentálny kútik i náučný chodník na našej Kunovskej priehrade, ktorá je obľúbeným miestom nielen Seničanov, ale aj návštevníkov z blízkeho i vzdialenejšieho okolia, ktorí tu radi trávia voľný čas po práci, škole, či počas letnej sezóny. Naša priehrada tak ponúka nielen priestor na kúpanie, slnenie, či člnkovanie, ale ponúka aj možnosť dozvedieť sa hravou formou dôležité informácie o prírode, ktorá nás pri týchto aktivitách obklopuje,“ povedal dnes počas slávnostného otvorenia primátor mesta Martin Džačovský.
 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!