Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 05.09.2022 - 16:20  //  aktualizácia: 05.09.2022 - 16:37  //  zobrazené: 1886

Outdoorová učebňa v ZŠ na Sadovej ulici

Začiatok školského roka bol v Senici v prípadne jednej zo štyroch základných mestských škôl predsa len o čosi slávnostnejší. Počas letných prázdnin pribudla v exteriéri Základnej školy na Sadovej ulici outdoorová učebňa pozostávajúca z dreveno-kovových zmontovateľných priestorových modulov s vyklápacími prvkami. Žiaci tejto školy tak budú môcť získavať vedomosti nielen v triedach, ale aj vonku na čerstvom vzduchu.  

 

Outdoorovú učebňu prestrihnutím pásky otvorili v prvý školský deň riaditeľka školy Svetlana Chábelová a primátor Senice Martin Džačovský. Som rád, že prinášame na školy takéto moderné prvky, ktoré školákov nepochybne zaujmú a poskytnú im nový alternatívny priestor na výučbu. Verím, že deti si vďaka netradičnému prostrediu z danej hodiny odnesú a zapamätajú viac,“ informoval počas otvorenia primátor mesta Martin Džačovský. 

 

Vonkajšia prírodná učebňa s rozlohou 25 metrov štvorcových, ktorej výstavba bola financovaná z rozpočtu mesta, vznikla na voľnom priestranstve v poloátriu bezprostredne vedľa školy. Zvislé kovovo-drevené panely sa vďaka variabilite môžu zmeniť na moderný učebný priestor. Ich bočné moduly tvoria výklopné stoly a lavice na sedenie a písanie pre 16 žiakov. Súčasťou čelného modulu je magnetická tabuľa a učiteľský pult, kde je vytvorený vhodný priestor pre vyučujúceho a jeho učebné pomôcky. Panely sú obložené masívnym drevom zo sibírskeho smrekovca, ktorý nevyžaduje žiadnu údržbu a tento materiál odoláva vonkajšiemu prostrediu. Sklápací systém stola, lavíc i políc umožňuje rýchlu premenu učebne opäť na voľný priestor pre pohybové aktivity. 

 

„Odteraz sa deti v našej novej prírodnej učebni budú môcť vzdelávať iným, moderným spôsobom prakticky akýkoľvek predmet. Učebňa je charakteristická tým, že je moderná a ekologická, dá sa kedykoľvek rozložiť a zložiť, čiže je variabilná. Najväčším bonusom je umiestnenie v pokojnom prostredí, kde deti môžu nerušene pracovať aj mimo triedu. Som rada, že sa do školskej výučby na našej škole zavádzajú takéto inovatívne prvky,“ uviedla riaditeľka školy Svetlana Chábelová.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!