Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 27.01.2021 - 10:25  //  aktualizácia: 27.01.2021 - 10:59  //  zobrazené: 1790

Plavci PK Aqua Senica absolvovali sústredenie v Bubline


Plavci z PK Aqua strávili uplynulý týždeň v športovom komplexe x-bionic® sphere v Šamoríne, kde dostali šancu po takmer roku od uzatvorenia bazénov kvôli protiepidemiologickým opatreniam zatrénovať si vo vode. Šesť mladých Seničanov a ich tréner Andreja Laho zažili týždeň v tzv. Bubline (Karanténnom centre pre vrcholový šport), kde okrem mokrých tréningov mohli využiť všetky možnosti tohto olympijského komplexu.
Pôvodne bol komplex určený len pre reprezentantov SR, no Slovenská plavecká federácia ponúkla možnosť dostať plavcov do kontaktu s vodou všetkým plaveckým klubom. Túto príležitosť využilo 27 plaveckých klubov. Medzi 241 plavcami boli aj paraplavci a svoje zastúpenie malo aj synchronizované plávanie. Z každého klubu sa mohol sústredenia zúčastniť výber najlepších športovcov. „Túto šancu sme si nemohli nechať ujsť, aj keď je to veľmi finančne náročné. Rodičia detí sa však rozhodli ušetrené peniaze z rodinných rozpočtov investovať do sústredenia svojích ratolestí a dopriať im tréningy vo vode po dlhej dobe,“ povedal tréner Andrej Laho, ktorý Bublinu navštívil už koncom minulého roka ako rozhodca pretekov, ktoré sa tu konali. 
Malí plavci museli pri príchode absolvovať 24 hodinovú karanténu, kde čakali na výsledky PCR testu.  Potom si už však pobyt v špičkovom areály naozaj užívali. Počas týždenného sústredenia mali možnosť využívať plavecké bazény, priestory na suché tréningy, fitness a na relax stolný tenis, či biliard. Tréningy štyrikrát denne priniesli svoje ovocie, čo sa ukázalo na záverečných kontrolných pretekoch s názvom "bublinka". „Deti dosiahli vynikajúce výsledky a neoficiálne osobné rekordy. Plavci boli nadšení a veria, že v tejto situácii bude možnosť absolvovať sústredenie opakovane podľa možností. Sme radi, že sme zažili, v akých podmienkach trénujú reprezentanti SPF a že federácia toto umožnila aj ostatným plaveckým klubom. Bola to veľká motivácia a skúsenosť pre mladších plavcov,“ zhodnotil sústredenie tréner Andrej Laho. Za výkony boli plavci ocenení odovzdaním medaily úspešnou slovenskou plavkyňou Sabinou Kupčovou.
Plavci PK Aqua sa však s vodou nerozlúčili na dlho. Do Bubliny by sa mali vrátiť v polovici februára na kontrolný pretek 2021, ktorý bude náhradou za Majstrovstvá Slovenska. Preteky v Bubline sa uskutočnia od 15. 2. 2021.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!