Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 26.03.2021 - 14:22  //  aktualizácia: 26.03.2021 - 14:24  //  zobrazené: 1146

Prístupové cesty hasičov k bytovým domom

predkladateľ: Mgr. Kristína Chudá

Interpelácia podaná na 15. zasadnutí MsZ:

 

Interpelácia:
(Opis)“Obyvatelia sídliska Samuela Jurkoviča v obvode 6 sa na mňa obrátili pri nešťastnej udalosti, keď dňa 11.12.2020 horela kuchyňa v bytovom dome. Obyvatelia pociťovali veľký strach, že sa zásahové jednotky nedostanú včas k horiacemu objektu. Jediná prístupová cesta je chodník vedľa škôlky na Novomeského ulici. Ďalšie cesty, ktorými by sa mohli dostať záchranné zložky k bytovým domom na sídlisku Samuela Jurkoviča nie sú prípustné z dôvodu veľkých kruhových kvetináčov. Túto situáciu som konzultovala aj s predsedkyňou hasičského zboru Ing. Jarmilou Barcaj Drinkovou, ktorá tiež zhodnotila, že je potrebné sprístupniť aspoň jednu z možných prístupových ciest. Zhodli sme sa v tom, že treba otvoriť cestu od zimného štadióna, ktorá je zabezpečená a rýchla, čo znamená odstrániť dva betónové kvetináče.
 Preto apelujem na mesto, aby túto požiadavku zaradilo medzi prioritné, pretože neviem, kedy sa bude takáto a podobná nešťastná udalosť opakovať a v hre budú sekundy, ktoré môžu rozhodnúť o živote našich spoluobčanov.

 

Odpoveď:
Na sídlisku Sotina ul. Samuela Jurkoviča boli osadené 2 ks kruhových kvetináčov z dôvodu veľkej nedisciplinovanosti a nerešpektovania dopravných predpisov obyvateľmi spomínanej lokality, ktorý osobnými autami alebo dodávkami jazdili krížom krážom po sídlisku a ohrozovali zdravie spoluobčanov, ich detí a ničili mestský majetok. Kvetináče boli osadené tak, aby bola možnosť pre záchranné zložky kvetináče obísť.
Po konzultácii s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Senici mesto Senica pristúpi k odstráneniu 2 ks kruhových kvetináčov.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!