Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.11.2023 - 16:20  //  aktualizácia: 14.12.2023 - 10:42  //  zobrazené: 5205

Senické Vianoce 2023

Tohtoročné Senické Vianoce 2023, ktoré mesto Senica pripravilo v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom Senica, budú počas celého adventného obdobia pestré a bohaté.

 

Slávnostné rozsvietenie vianočnej výzdoby, vrátane vianočných stromov na námestí, máme naplánované na piatok 1. decembra o 16.30 hodine.

 

December začína v Senici Vianočnými trhmi s JOJ-kou, ktoré budú na Námestí oslobodenia počas prvého adventného víkendu od 1. do 3. decembra. Deti z materských škôl sa môžu tešiť na súťažné zdobenie vianočných stromčekov, keď odmenou im bude zájazd do TV JOJ s prehliadkou štúdií a stretnutie so Sníčkom Hugom. Námestie bude plné rozváňajúcich predajných stánkov, ale aj hudobných vystúpení a tiež s naživo vysielaným súťažným programom TV JOJ „Riskuj“.

 

Do Senice príde Mikuláš v utorok 5. decembra v spoločnosti čerta a anjela. Deti sa s ním môžu stretnúť podvečer medzi 17:00 a 18:00 hodinou na námestí a tiež sa tešiť na sladké podarúnky.

 

Tretí decembrový víkend od 15. do 17. decembra sa senické námestie zaplní tradičnou Vianočnou dedinou s predajnými stánkami a bohatým kultúrnym programom zrealizovaným v spolupráci so senickou ZUŠ, CVČ, ale aj ďalšími domácimi a regionálnymi interpretmi. Vianočnú dedinu odštartuje v piatok po 16.00 hodine podávanie horúceho primátorského punču.

 

V utorok 19. decembra zasa zavíta na námestie vianočný kamión s množstvom animačných aktivít a atrakcií pre malých a veľkých.

 

Pomedzi tieto ťažiskové vianočné podujatia pod otvorenou oblohou sa Seničania môžu tešiť aj na rôznorodú zmes kultúrnych podujatí pod strechou domu kultúry – napríklad na celý rad adventných koncertov (Mária Čírová, Desmod, Kollárovi)a divadelných predstavení. Do pozornosti dávame aj uvedenie výpravnej publikácie „Senica – púl Vídne“ osvedčenej autorskej dvojice Jána Petra a Peter Brezinu. Krst knihy sa uskutoční 12. decembra v dome kultúry.

 

Podujatia s vianočnou tematikou nebudú chýbať ani v mestských častiach Senice. Do Spoločenského domu v Kunove sa môžete prísť naučiť 2. decembra viazať adventné vence. V Čáčove zasa budú mať v nedeľu 3. decembra „svoju“ vianočnú dedinku. V adventnom čase nebude zaháľať ani Múzeum Senica, ktoré si pripravilo novú interaktívnu expozíciu Senické kúrie a kaštiele. Prajeme Vám šťastné a veselé!

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!