Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Zo zápisníka MsP
publikované: 11.04.2023 - 12:18  //  aktualizácia: 11.04.2023 - 12:21  //  zobrazené: 1647

Situačné správy z hlásení od 06. 04. do 11. 04. 2023

 

 

  • Dňa 06.04.2023 o 23.00 hod. - telefonicky oznámil pracovník kamerového systému, že na ul. Štefánikovej pred „Krušovickou hospodou“ je bitka asi šiestich ľudí a dochádza k výtržnostiam. Hliadka MsP hneď dorazila na miesto a o asistenciu požiadala aj hliadku OO PZ Senica. Na mieste hliadka musela zakročiť voči trom vulgárnym Rómom, ktorí na zemi kopali do ležiaceho muža. Ležiaci muž vôbec nereagoval na podnety a hliadka musela čeliť verbálnym útokom agresívnych Rómov. Po ukľudnení celej situácie bola vec zadokumentovaná ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu podľa § 49 ods. 1 písm. d) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.

 

  • Dňa 07.04.2023 o 14.05 – bol stálou službou MsP prijatý telefonát od občana Senice, že prišiel na návštevu a našiel svojho otca padnutého v kúpeľni a zakliesneného medzi vaňou a stenou. On sám ho nedokázal vytiahnuť a požiadal MsP o pomoc. Po príchode hliadky zistené, že starší 90 ročný muž, bytom Hurbanova 525 má zranenia na tele a na nohe s podozrením na zlomeninu. Následne bola privolaná RZP, ktorá si staršieho pána prevzala. Hliadka MsP poskytla potrebnú pomoc pri vynášaní z bytu a do sanitky.

 

  • Dňa 07.04.2023 o 01.55 hod. – kamerovým systémom spozorovaná výtržnosť na ul. Štefánikova pred MsÚ Senica medzi cca. 10 osobami. Zásah vykonali obe hliadky MsP a k potencionálnej bitke z dôvodu včasnému príchodu hliadok MsP neprišlo. Situácia bola ukľudnená a osoby vyzvané, aby sa rozišli domov.

 

  • Dňa 08.04.2023 o 14.17 hod. - počas patrolovej činnosti na autobusovej stanici bola pri OD Lidl oslovená hliadka MsP zamestnancom, že im pred malou chvíľou utiekol z predajne zákazník bez zaplatenia tovaru. Podozrivá osoba bola podľa popisu vypátraná na Hviezdoslavovej ulici pri bare „POSITIVO“. Následne bola osoba predvedená na MsP k podaniu vysvetlenia. Bolo zistené, že sa jedná o Ľ.D., trv. bytom Holíč, ktorý odcudzil 1 fľašu alkoholu. Uvedená vec je v štádiu riešenia priestupku proti majetku.

 

  • Dňa 09.04.2023 o 22.04 hod. – bola pri patrolovej činnosti MsP a pri kontrole parku na Sadovej ulici pri cyklotrase spozorovaná biela dodávka zn. Volkswagen s evidenčným číslom KN. Keď  dodávka spozorovala prichádzajúcu hliadku MsP, tak jej vodič začal s vodidlom vo veľkej rýchlosti unikať cez verejnú zeleň pri cyklotrase a to smerom po Sadovej ulici až na ul. Hurbanovu. Hliadka MsP začala vozidlo prenasledovať, nakoľko mala vedomosť, že osádku vozidla tvoria deti. Vozidlo bolo prenasledované, pričom veľkou rýchlosťou sa rútilo aj cez spomaľovacie prahy. Hliadka mala pri prenasledovaní unikajúce vozidlo stále na dohľad. Na konci Senice pri ČS OMV toto vozidlo vo veľkej rýchlosti odbočilo vľavo smerom na Rybky, kde dostalo šmyk, pričom narazilo do zvislej dopravnej značky „Daj prednosť v jazde“ túto poškodilo a vodič s vozidlom havaroval do priekopy. Po havárii z vozidla vybehli tri neplnoleté osoby a začali pred hliadkou MsP utekať. Všetky osoby boli však rýchlym zásahom príslušníkov MsP vypátrané a následne im bola hliadkou obmedzená osobná sloboda.  Nakoľko z havarovaného vozidla od motora vychádzal dym boli privolaní hasiči, aby vykonali protipožiarne opatrenia. Taktiež bola na miesto privolaná hliadka OO PZ Senica a ODI Senica, ktorí si vec na mieste prevzali k ďalšej realizácii. Osádku havarovaného vozidla tvorili dvaja 16-násť roční a jedna 11-násť ročná osoba. 16-násť ročný vodič bol aj pod vplyvom alkoholu. Jednalo sa o Rómov z blízkej obce Štefanov.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!