Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 13.10.2021 - 14:44  //  aktualizácia: 13.10.2021 - 14:49  //  zobrazené: 1109

Spomaľovacie prahy

predkladateľ: Ing. Roman Sova

Interpelácia podaná na 18. zasadnutí MsZ:

Otázka:

Prednedávnom sa jednej občianke stal úraz na spomaľovacích prahoch pri Amfiteátri. Až následne boli tieto prahy odstránené. Pýtam sa, či sa budú inštalovať nové.
Je mesto pripravené na prípadnú žalobu za náhradu škody? Má mesto uzatvorenú poistnú zmluvu na takéto udalosti?
 

Odpoveď:
- Spomaľovacie prahy boli odstránené, nakoľko boli značne poškodené a nebolo možné na nich vykonávať primeranú údržbu. Poškodenie prahov mohlo spôsobovať škodu na prechádzajúcich vozidlách.
Spomaľovacie prahy budú v budúcnosti nahradené bezpečnostnými prahmi pevnými stavanými (viď ul. S. Jurkoviča), ktoré sa projekčne spracovávajú v rámci projektu Obnova Mestského parku Senica. Termín dodania projektovej dokumentácie je do 31.12.2021, návrh realizácie prahu v roku 2022.


- Mesto Senica má uzatvorené poistenie  zodpovednosti  za škodu spôsobenú tretím osobám, v zmysle ktorého  sú riešené škodové udalosti  a poskytovaná náhrada škody,  ak bola  škoda spôsobená občanom  v dôsledku zavinenia mesta.
Na prípadnú žalobu je možné pripraviť sa, ak sa mesto  o tejto skutočnosti dozvie na základe  podania  a komunikácie poškodeného občana s mestom.
 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!