Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.05.2022 - 10:33  //  aktualizácia: 30.06.2022 - 08:30  //  zobrazené: 659

VELKOPAVLOVICKÝ SYSEĽ PRÍDE NA KUNOVSKÚ PRIEHRADU


Včera boli žiaci ZŠ V. P. Tótha súčasťou slávnostného otvorenia živej učebne a malej minifarmy v našom partnerskom meste Velké Pavlovice. Minifarma pribudla v Ekocentre Trkmanka, ktoré je partnerom mesta Senica v projekte Poznávajme a chráňme rozmanitosť našej prírody. Senickí žiaci si spolu s deťmi z Velkých Pavlovíc a Brna mohli pohladkať sysľa, korytnačku, hada, či tarantulu. Vo vonkajšej farme videli kurník so sliepočkami a výbeh pre králiky. Okrem ukážky minifarmy boli pre žiakov pripravené rôzne zaujímavé aktivity, ako preliezanie sysľou dierou, zhromažďovanie syslej potravy, pexeso a iné.

Sysľa z tejto minifarmy budú môcť vidieť aj ďalšie senické deti počas recipročnej akcie, ktorá sa bude naopak konať u nás v Senici, a to 27. mája na Kunovskej priehrade. Podujatia, kde bude deťom predstavený obnovený náučný chodník a nové interaktívne prvky, sa zúčastnia aj žiaci z Velkých Pavlovíc. Pripravené budú aj rôzne aktivity a zaujímavé prednášky o prírode.


Projekt, ktorého cieľom je zvýšiť atraktivitu prírodného dedičstva regiónu a povedomie návštevníkov o jeho biodiverzite a ochrane, je financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!