Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.01.2013 - 08:49  //  aktualizácia: 15.01.2013 - 08:49  //  zobrazené: 632

Zápis detí do škôlky

MS_logoRiaditeľka MŠ L. Novomeského 1209/2 Senica Mgr. Marta Haslová oznamuje rodičom, že zápis detí do jednotlivých elokovaných tried /ET/ na školský rok 2013/2014 sa uskutoční v dňoch od 15.februára 2013 do 28. februára 2013. POZOR DÔLEŽITÉ! Zápis sa neuskutoční v ET Kolónia 544 z dôvodu rušenia triedy / trieda sa presúva na ET Komenského 1039/.



 


PODMIENKY PRIJÍMANIA DETÍ DO MŠ

Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa spravidla od troch do šiestich rokov. Deti po dovŕšení dvoch rokov veku môžu byť prijaté, ak sú vytvorené vhodné materiálne a personálne podmienky a dosahujú požadovanú úroveň v oblasti hygienických návykov a sebaobsluhy a ak to dovoľuje kapacita MŠ.

Pred nástupom do MŠ musí mať každé dieťa osvojené základné hygienické návyky, základy sebaobsluhy a musí ovládať základy stolovania / dieťa nesmie nosiť plienky, vie sa pýtať na WC, vie sa obuť, vyzliecť, dokáže jesť lyžicou a piť z pohára/.

Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili päť rokov veku ,deti s odloženou školskou dochádzkou a dodatočne odloženou školskou dochádzkou.

V prípade vyššieho záujmu o prijatie detí do MŠ ako umožňuje kapacita sa prednostne prijímajú deti, ktorých súrodenec už MŠ navštevuje.

Do MŠ sa prijímajú deti priebežne alebo k nasledujúcemu školskému roku na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu o umiestnenie dieťaťa do MŠ spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré predloží riaditeľovi školy. Do MŠ sa prijímajú deti zdravé, aj deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.  Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami predloží zákonný zástupca okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

Prijímanie detí je v kompetencii zástupkýň v jednotlivých ET, od ktorých rodič obdrží rozhodnutie o prijatí dieťaťa s podpisom riaditeľky MŠ.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!