Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice MsV
publikované: 29.05.2023 - 10:30  //  aktualizácia: 29.05.2023 - 10:34  //  zobrazené: 513

Zápisnica zo zasadania MsV č. 3 zo dňa 28. marca 2023

číslo:  |  dátum konania: 28.03.2023  |   zápisnica (pdf)

Z Á P I S N I C A 

zo zasadania mestského výboru č. 3

konaného dňa 28. marca 2023

 

 

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Program:

1.  Otvorenie

2. Prerokovanie minuloročných požiadaviek výborov č.5 a č.6, ktoré neboli zrealizované a ich odôvodnenie

3.  Participatívny rozpočet 2023

4.  Informovanie o plánovanej obhliadke obvodu

5.  Diskusia

6.  Záver

 

 

K bodu 1:

Zasadnutie mestského výboru otvorila a rokovanie viedla  predsedníčka mestského výboru č. 3, Ing. Jarmila Barcaj Drinková.

 

K bodu 2:

Predsedníčka výboru informovala prítomných členov výboru s požiadavkami, ktoré boli v minulom roku doručené vedeniu mesta za výbor č. 5  a výbor č. 6. Pri jednotlivých bodoch odôvodnila ich nezrealizovanie, respektíve informovala členov výboru v akom štádiu realizácie, sa ktorá konkrétna požiadavka nachádza.

  • vybudovať ďalšie mestské stojiská na kontajnery aj na ul. Sv. Cyrila a Metoda, pri veternom počasí je problém so stabilitou kontajnerov  i s náletom odpadu z týchto kontajnerov do okolia – mesto postupne rieši malé oplotenia a tu aj kamerový systém. Do budúcna sa v tomto mieste počíta s polozapustenými kontajnermi.
  • pridať lampu do priestoru medzi kotolňou a barom Aha a tiež na elektro stanicu pri parkovisku pred detským interiérovým ihriskom Lewík – požiadavka je zahlásená a je prisľúbené, že sa túto požiadavku podarí splniť v rámci výmeny a doplnenia verejného osvetlenia, ktoré sa má realizovať v priebehu tohto a budúceho roka.
  • umiestniť značku „Zákaz vodenia psov“ k trávnatej ploche pred potravinami ŠANCA – vyjadrenie oddelenia životného prostredia: Požiadavka bola prerokovaná na kontrolnom dni za prítomnosti zástupcov mesta a Technických služieb Senica a. s. Plocha pred potravinami ŠANCA je verejným priestranstvom a prítomní vyhodnotili, že nie je dôvod na obmedzovanie pohybu psov v tomto priestore. Osadenie značky problém znečisťovania priestoru exkrementmi psov nerieši.
  • Zastávka Tesco, kde je iba prístrešok (bez bočných stien) – vyjadrenie odd.: problém je priestor, lebo nemôže ísť zastávka dozadu kvôli cyklotrase, týmto bodom sa bude ešte oddelenie zaoberať
  • osvetlenie v časti SotinaHurbanova (pri cestároch) – to isté ako pri Lewíkovi
  • vysadiť stromy pri detskom ihrisku na ul. Sv. Cyrila a Metoda – momentálne táto položka nie je zarátaná v rozpočte mesta na tento kalendárny rok
  • realizovať chodník na Rovenskej ul. – tu sa chodník už postupne rieši. Jeho realizácia je plánovaná na etapy
  • odstrániť vizuálny smog (nefunkčné bilboardy, rôzne železné tyče atď....) – tiež sa postupne realizuje, nie všetky tyčky sa dajú odstrániť, keďže častokrát je to označenie BVS alebo SPP nejakého uzáveru atď. Rieši to aj komisia na to určená.

 

K bodu 3:

Členmi výboru boli postupne predkladané možnosti využitia peňazí z participatívneho rozpočtu. Diskutovalo sa o možnosti vysadiť stromy pri detskom ihrisku na ul. Sv. Cyrila a Metoda nakoľko v tomto roku mesto nemá túto položku zarátaná v rozpočte. Z diskusie vyplynulo, že riešením by bolo aby mesto túto oblasť zaradilo medzi oblasti v ktorých je realizovaná náhradná výsadba.

Ďalším návrhom bolo pokračovanie v osádzaní jednotných stojanov na bicykle pred vchody jednotlivých bytových domov. Nakoľko nám nateraz nie je známa suma realizácie jedného stojanu aj s osadením, mestský výbor sa nemohol dohodnúť na presnom počte a tým pádom na umiestnení stojanov na konkrétne miesta.

Mestský výbor č. 3 jednomyselne

a)   s c h v a ľ u j e

aby sa finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu pre mestský výbor č. 3 v roku 2023 použili na zakúpenie a osadenie stojanov na bicykle, ktoré budú umiestnené v obvode.

 

K bodu č. 4:

Mestský výbor č. 3 sa dohodol, že na najbližšom zasadaní mestského výboru bude zrealizovaná obhliadka obvodu s cieľom rozhodnúť, na ktoré miesta by bolo najvhodnejšie osadiť nové stojany na bicykle. Taktiež je obhliadka obvodu nutná z dôvodu zmapovania si ďalších potrieb a požiadaviek priamo z terénu.

 

K bodu č. 5:

Členovia mestského výboru č. 3 diskutovali o problémoch tohto obvodu a vzniesli požiadavky na odstránenie nedostatkov:

  • Okrem doplnenia osvetlenia v už spomínaných častiach členovia výboru poukázali na potrebu doplniť osvetlenie na sídlisku S. Jurkoviča v časti ako je detské ihrisko s pieskoviskom.
  • V časti ako je prechod medzi amfiteátrom a barom VIP je taktiež potrebné doplniť osvetlenie, nakoľko táto časť nie v noci vôbec osvetlená.
  • Požiadať MPS o výmenu a doplnenie piesku v pieskoviskách v celom obvode.
  • V celom obvode je na parkovacích miestach vyblednuté žlté označenie pre záchranné zložky, členovia výboru teda vzniesli požiadavku na obnovenie tohto značenia.
  • Oprava chodníkov  a ciest v obvode:
    • Na Mudrochovej ulici smerom k Poliklinike po pravej strane
    • Na ul. Sv. Cyrila a Metoda je vydutý chodník prekrytý doskou
    • Na ul. Generála L. Svobodu je v časti pri AHA taktiež potrebné rekonštruovať chodník
    • rekonštrukcia cesty od zimného štadióna až po ZŠ s MŠ na Mudrochovej ul.

 

K bodu č. 6:

Pani predsedníčka poďakovala všetkým prítomným za účasť a zasadnutie výboru ukončila. Zároveň sa s členmi výboru dohodla na termíne ďalšieho zasadnutia výboru. Všetci prítomní súhlasili, že budúce zasadnutie výboru sa bude konať dňa 02.05.2023 o 17:00 v budove DAVu.

 

 

 

Senica, 06.04.2023

Zapísal: Mgr. Petra Morávková

 

 

Ing. Jarmila  Barcaj  D r i n k o v á 

predsedníčka mestského výboru č. 3

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!