Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 21.09.2017 - 08:32  //  aktualizácia: 21.09.2017 - 08:58  //  zobrazené: 1637

Zápisnica zo zasadnutia komisie pre ochranu verejného poriadku a životného prostredia zo dňa 13. 09. 2017

číslo:  |  dátum konania: 13.09.2017  |   zápisnica (pdf)

ZÁPISNICA č. 19 

zo zasadnutia Komisie pre ochranu verejného poriadku, ktoré sa uskutočnilo dňa 13. septembra 2017na Mestskom úrade v Senici


Prezencia: prítomní – podľa priloženej prezenčnej listiny

Program:
1. Otvorenie rokovania
2. RSMS sro – informácia o činnosti spoločnosti, zhodnotenie letnej turistickej sezóny a zámeroch spoločnosti
3. Informácia o materiáloch, ktoré budú predmetom rokovania MsZ
4. Informácia o statickej doprave a budovaní parkovísk
5. Rôzne
6.Záver

 

 

1. Rokovanie komisie otvorila a prítomných privítala predsedníčka komisie RNDr. Ľ . Krištofová

2. O činnosti spoločnosti RSMS sro informoval riaditeľ, Mgr. Štvrtecký. Najväčší záujem bol o informácie ohľadom plavárne a rekreačnej oblasti. Uviedol, že plaváreň je v skúšobnej prevádzke, po roku prevádzky je sanitárny mesiac, počas ktorého sa vykonáva čistenie, opravy, údržba, riešia sa dojazdy na tobogánoch a ako nedostatky sú prechody cez steny. Prevádzka by sa mala obnoviť začiatkom októbra. Návštevnosť je vysoká, 50.000 návštevníkov, zaznamenal sa i vysoký nárast na vybranom vstupnom. V RO Kunovská priehrada pokračujú práce na čistení priehrady a je predpoklad, že práce by mali byť ukončené. Povodie k 26.10.2017 plánuje slávnostné zahájenie začatia napúšťania nádrže. Oprava hrádze má byť zrealizovaná do mája budúceho roku. RSMS robí piesočnatej pláže, kde bolo dovezených 4000 t piesku, pred sezónou sa dovezie ďalších 1000 t. Využívanie chaty nad plážou, je pre tábory v rovnakom rozsahu ako v minulosti, pre rodinné dovolenky je v priebehu 5 – 6 rokov záujem klesá, čo má súvislosť s nižším štandardom ubytovania. Z ceny ubytovania nie je možné riešiť rekonštrukciu tohto zariadenia. RSMS má záujem predať turistickú chatu, no o kúpu nie je záujem.

3. Informáciu o materiáloch , ktoré budú predmetom rokovania MsZ podal Ing. J. Hurban. Diskutovalo sa najmä o dispozícii s majetkom v súvislosti s patovou situáciou vzniknutou pri rezidencii Slnečnicová.

4. Stručný prehľad o statickej doprave, ktorá zahŕňa systém trvalého a dočasného parkovania, podal Ing. Šteffek. Informoval o novovybudovaných parkoviskách v období od 1.9.2016 do 31.8.2017, ktoré vznikli v Sotine pri predajni COOP Jednota, na Kalinčiakovej a Brezovej ul., za Slovenskou poštou a pri súde. Do plánu pre r. 2018 bude zaradené vybudovanie chodníka na Hurbanovej ul. – Párovce, oprava chodníka v Čáčove pri bytových domoch a pri fi Kelkom, parkovisko pri bytovom dome 523 namiesto detského ihriska, na Štefánikovej ul. pri penzióne na mieste detského ihriska, dobudovanie (zjednotenie materiálu) na J. Kráľa za 728, na Jabloňovej ul. za bytovým domom, chodník v Kunove – od obchodu po záhradkársku osadu, chodník na S. Jurkoviča popri veľkom parkovisku smerom k ceste II/500.
Ďalej informoval o cyklotrasách, kde je zámer prepojiť Železničnú stanicu cez Dlhú ul., námestie do parku (v rátane novej lávky) do Sotinej s prepojením na cyklotrasu do Kunova.
Dotazy sa týkali údržby chodníkov a komunikácií, vrátane štátnych ciest. Pripomienku k budovaniu nových parkovísk, umiestňovaných do zelených plôch, pričom dochádza k poškodzovaniu drevín a nedodržiava sa STN 83 70 10, projektanti ju nerešpektujú. Ing. Šteffek uviedol, že v rámci stavebného povolenia sa k projektu vyjadroval OÚ Senica, OSZP a návrh riešenia bol bez pripomienok.
Ing. Skala sa dotazoval na možnosť opravy chodníka na Rovenskej ul., chodník je z panelov, ktoré nie sú v rovine, preto chodci i mamičky s kočíkmi chodia o ceste a tým vznikajú kolízie. Ing. Šteffek zaradí tento chodník do plánu na budúce obdobie.

5. RNDr. Krištofová informovala členov komisie, že v súvislosti s prevádzkovaním discoklubu Jama a sťažnosťami občanov, ktoré nie sú riešené, informovala na zasadaní MsZ vedenie mesta a navrhla hľadať riešenie na spoločnom zasadaní komisií a príslušných orgánov. Nežiaduci stav pretrváva, preto komisia opätovne žiada, aby sa táto situácia riešila, aby bol zvolané spoločné stretnutie komisií ( verejný poriadok a ŽP, Mládež, Protidrogová), MsP, zástupcov polície, UPSVAR, zástupcov mesta , ktoré by navrhlo účinné opatrenia a stratégiu zníženia negatívnych spoločenských javov v meste.

6. Rokovanie komisie ukončila predsedníčka komisie

 

RNDr. Ľubica Krištofová
Predsedníčka komisie

 

Zapísala Ing. J. Tomešová
V Senici

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!