Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 10.08.2017 - 09:38  //  aktualizácia: 08.09.2017 - 09:44  //  zobrazené: 1421

Zápisnica zo zasadnutia komisie pre ochranu verejného poriadku a životného prostredia zo dňa 27. 06. 2017

číslo: 18  |  dátum konania: 27.06.2017  |   zápisnica (pdf)

ZÁPISNICA č. 18 zo zasadnutia Komisie pre ochranu verejného poriadku, ktoré sa uskutočnilo dňa 27. júna 2017na Mestskom úrade v Senici

Prezencia: prítomní – podľa priloženej prezenčnej listiny

 

Program:

1. Otvorenie rokovania

2. TSS a.s. - informácia o správe o činnosti a o zámeroch spoločnosti

3. RSMS sro – informácia o výsledkoch hospodárenia, príprave na letnú turistickú sezónu a zámeroch spoločnosti

4. Rôzne

5. Záver

 

 

1. Rokovanie komisie otvorila a prítomných privítala predsedníčka komisie RNDr. Ľ . Krištofová

 

2. Informáciu o správe o činnosti spoločnosti a jej zámeroch podal Ing. Fojtlín. Informoval o zamestnanosti, priemer je 84 pracovníkov, z toho 20 THP a 27 sezónnych. Vo vzťahu k mestu vykonávajú činnosti na základe zmluvy, ktorá je podpísaná na 5 ročné obdobie do r. 2021. Pre mesto vykonávajú 56 % z objemu poskytovaných služieb. V rámci štruktúry sa spoločnosť člení na tri divízie – ekonomická + čistenie, komunálnych prác – zahrňujúca služby na zeleni, miestnych komunikáciách, dopravnom značení, komunálnom a triedenom odpade, do ktorej sú zaradené i zariadenia na zber, zhodnocovanie a zneškodňovanie odpadov(zberný dvor, kompostáreň a skládka) a poslednou je podporná, divízia dopravy. Starajú sa o 58 ha zelene, 11 m2 živých plotov, 1801 svetelných bodov na VO, uviedol počty nádob, ktoré obsluhujú. Uviedol údaje o hospodárení spoločnosti, o vybavení dopravnou technikou a plánoch.

 

3. Tento bod sa neprerokovával, z dôvodu ospravedlnenej neúčasti riaditeľa spoločnosti.

 

4. Predsedníčka komisie opätovne informovala o sťažnostiach občanov na návštevníkov discoklubu Jama z dôvodu rušenia nočného kľudu a výtržností. Reklamami na facebooku pozývajú k návšteve a nabádajú návštevníkov na konzumáciu alkoholu, čo členovia komisie považujú za amorálne a v rozpore s právnou úpravou. Konštatovali, že je potrebné informovať vedenie mesta o praktikách využívaných v tomto zariadení.

 

KŽP odporúča primátorovi mesta riešenie tejto neúnosnej situácie zvolaním spoločného stretnutia zástupcov mesta , Komisie pre verejný poriadok a životného prostredia, Protidrogovej komisie, Komisie pre mládež , Mestskej polície, UPSVAR, prípadne ďalších odborníkov. Z tohto stretnutia by mali vyplynúť účinné opatrenia za zlepšenie situácie v dodržiavaní verejného poriadku, v požívaní alkoholu mladistvými a mládežou, v prevádzkovaní nočných klubov v meste.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!