Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice MsV
publikované: 24.05.2022 - 16:05  //  aktualizácia: 24.05.2022 - 16:06  //  zobrazené: 1126

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 2 zo dňa 13.04.2022

číslo:  |  dátum konania: 13.04.2022  |   zápisnica (pdf)

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 2 zo dňa 13.04.2022

 

Program:

  1. Privítanie, zahájenie
  2. Žiadosť o čerpanie participatívneho rozpočtu Mesta Senica pre rok 2022
  3. Novinky v Meste Senica
  4. Rôzne.
  5. Diskusia
  6. Záver, uznesenia.

 

K bodu č. 1:

Mgr. Peter Pastucha privítal členov mestského výboru  na zasadnutí a zároveň skonštatoval, že je 5 prítomných členov z prezenčnej listiny (celkový počet členov je 9), čím sa toto zasadnutie stalo uznášania schopné. Následne všetci prítomní členovia odsúhlasili program zasadnutia.

 

 

K bodu č. 2:

Členom výboru bolo oznámené, že elektrická prípojka, ktorá sa mala realizovať koncom minulého roku, bude v najbližšej dobe zrealizovaná. Momentálne prebieha prieskum trhu a následne výber dodávateľa, ktorý prípojku zrealizuje. Členovia odsúhlasili podľa plánu tohtoročný participatívny rozpočet na dokončenie obehovej fontány a následnú úpravu terénu a zelene.

 

K bodu č. 3:

            Členovia výboru boli oboznámení o plánovanej realizácii priechodu pre chodcov od Starého sídliska smerom k obchodnému centru Kruhy Mall a o plánovanej rekonštrukcii chodníku popri Mahle.

            Dňa 13.4. sa uskutočnilo verejné zhromaždenie občanov, ktoré bolo venované téme zmeny organizácie dopravy  (zjednosmerneniu ulíc Bernolákova, Sládkovičova a Školská), nakoľko problémom v týchto lokalitách sú upchaté ulice spôsobené parkovaním na oboch stranách. Na základe verejného prerokovania sa prítomní spoločne zhodli, že navrhované zjednosmernenie ulíc ostáva s možnosťou plateného pozdĺžneho parkovania vždy len na jednej strane ulice. Uvádzané závery budú opätovne zakreslené do situačnej mapy a znovu prerokované, prípadne zaslané na pripomienkovanie.

            Dňa 2.4. sa tento rok prvýkrát otvorilo Mestské trhovisko a zároveň druhýkrát uskutočnili tzv. Africké trhy. O týždeň tu už boli aj prvý predajcovia zo Slovenska a zákazníci  majú možnosť nakúpiť čerstvú zeleninu a priesady kvetín.

 

K bodu č. 4:

            Predseda predniesol návrh náčelníka Mestskej polície na výmenu člena výboru, nakoľko p. Ferdinand Jakubovič odstúpil. Navrhnutá bola p. Ňukovičová a schvaľovanie prebehne na mestskom zastupiteľstve.

Člen výboru nahlásil poškodenú futbalovú bránku na ihrisku vo vnútrobloku na Starom sídlisku. Následne sa poškodenie zdokumentovalo. Je potrebné prišróbovať uvoľnenú tyč v zadnej časti bránky a vymeniť siete.

 

K bodu č. 5:

Členovia diskutovali o projektoch, ktoré sú momentálne v riešení (prebiehajúca realizácia cyklochodníkov, nových mostov, realizácie prechodu pred Hotelom Senica, rekonštrukcia chodníkov, revitalizácia verejného osvetlenia).

K bodu č. 6:

Na záver predseda poďakoval členom za aktívny prístup a účasť na zasadnutí. Následne zasadnutie výboru ukončil.

           

Súčasťou zápisnice je aj prezenčná listina.

 

V Senici dňa 13.04.2022                                                       zapísala: Kristína Pokorná

 

 

 

 

 

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!