Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 24.09.2012 - 08:54  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:03  //  zobrazené: 1918

Detský interaktívny enviromentálny kútik

IMG_3569Tohtoročná  letná sezóna už skončila, ale blíži sa babie leto. Užite si posledné teplé slnečné dni na Kunovskej priehrade, ktorá je nabitá novými hravými a zároveň poučnými  atrakciami určenými vašim deťom.
 

Mesto Senica pripravilo v rámci projektu „Poznávajme a chráňme rozmanitosť našej prírody“ dva produkty, ktoré zvyšujú atraktivitu našej rekreačnej oblasti. Prvou je náučný chodník, ktorý vedie popri cyklotrase až k vodnej nádrži a ktorý sa slávnostne otváral začiatkom jesene minulého roku.

Náučný chodník vás privedie k druhej atrakcii, ktorou je detský interaktívny environmentálny kútik. Ten bol v plnej kráse nainštalovaný a sprístupnený na jar tohto roku. Kútik obsahuje 5 interaktívnych environmentálnych prvkov:

1.Obojstranná školská tabuľa

2.Spoznaj zviera podľa stopy, strom podľa plodu - obojstranná tabuľa venovaná priraďovaniu stôp zvieratám a plodov k listom stromov

3.Lesná zvonkohra – je zameraná na poznávanie našich drevín

4.Pamäť stromov - popisuje ako určiť vek stromu, paralelu ľudských historických míľnikov počas života stromu, vplyvy klimatických podmienok na jeho rast

5.Poznáš ma ? – interaktívna skladačka určená najmenším detičkám, funguje na princípe skladania obrázkov živočíchov hľadaním ich vzájomných polovíc.

Kútik je určený predovšetkým najmenším deťom, ale nové a poučné informácie v ňom iste nájdu násťroční aj samotní rodičia. Jeho cieľom je vytvoriť u detí pozitívny vzťah k prírode, spoznať ju a následne chrániť. Všetky prvky obsahujú rastliny a zvieratá nachádzajúce sa v okolitej prírode, ktoré môžete stretnúť a objavovať na vašich rodinných vychádzkach a túrach v našom regióne.

Školská tabuľa je medzi prvkami umiestnená zámerne, aby bolo možné kútik využívať základnými a materskými školami ako triedu v prírode, ale tiež rodičmi s deťmi. Je však nutné vyzbrojiť sa vlastnými kriedami.  Nezabudli sme ani na batoľatá a ich prvý kontakt s divou zverou. Im sú určené lavičky – preliezačky v tvare líšky, diviaka, srnky, zajaca a veveričky. Príjemnú atmosféru prostredia kútika dotvárajú agátové masívne lavičky.

 

Zažite s deťmi pekný, zábavný a zmysluplný deň v našej rekreačnej oblasti Kunovská priehrada!

 

 

TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVANÝ EURÓPSKOU ÚNIOU, Z PROSTRIEDKOV FONDU MIKROPROJEKTOV SPRAVOVANÉHO TRENČIANSKYM SAMOSPRÁVNYM KRAJOM

mikroprojekt2

 

Mgr. Ľubica Kadlec Melišová

projektový manažér

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!