Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.09.2012 - 11:47  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:03  //  zobrazené: 435

Mestské jasle s vynovenými priestormi a možnosťou aj poldennej opatery

DSC_001Mesto Senica poskytuje služby pre rodiny s maloletými deťmi v mestských jasliach, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta od 1. marca 2011. Napriek minulosti, ktorá bola pre jasle dosť ťažká (častá zmena zriaďovateľa, postupný zánik sanatória pre stále menšiu ochotu preplácať výkony zdravotnými poisťovňami) bola táto služba pre obyvateľov mesta a blízkeho okolia zachovaná a stále poskytuje starostlivosť pre deti do troch rokov veku na vysokej úrovni.
 

Počas odstávky v letných mesiacoch prebehla rekonštrukcia práčovne, vybudovala sa nová kúpeľňa a upravila sa prijímacia miestnosť, takže detičky a rodičov čakali na začiatku nového školského roka pekné priestory.

Podľa súčasne platných predpisov je možné poskytovať deťom celodennú opateru, o ktorú sa starajú zdravotné sestry a stravu. Poplatok za celodennú opateru za mesiac je 200 € a strava na mesiac stojí 23,23 €. Na najbližšie zasadnutie MsZ ide návrh na doplnenie všeobecne záväzného nariadenia, ktorý umožňuje poldennú opateru pre dieťa, ktorá by končila obedom za znížený poplatok na 110 € mesačne. Po schválení tohto doplnenia a nadobudnutí právoplatnosti bude možné od 8. októbra 2012 poldennú opateru za znížený poplatok poskytovať.  Vychádzame tým v ústrety mamičkám, ktoré pracujú na znížený úväzok alebo aj tým, ktoré sú v domácnosti a potrebujú čas na vybavovanie rôznych záležitostí, návštevu lekára a iné. Prihlásiť dieťa do mestských jaslí je možné počas celého roka, počas adaptačného pobytu sa platí len poplatok za stravu a kapacita jaslí zatiaľ nie je naplnená.

Milí rodičia, ponúkame vám možnosť kvalitných služieb v príjemnom prostredí mestských jaslí s profesionálnym a milým personálom s možnosťami podľa vášho výberu.

Kontakt: Mestské jasle, ul. SNP 784, Senica, tel. 651 4518.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!